Pääseekö Jari Huttunen ajamaan Suomen MM-rallissa?

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ilmoittautuminen Suomen MM-ralliin päättyy maanantai-iltana kello 18. Jari Huttusen nimeä ei löytynyt vielä maanantaiaamupäivänä ilmoittautuneiden listalta.

Huttunen voitti WRC2-luokan Suomen MM-rallissa vuonna 2017 Skodalla ja viime vuonna hän sijoittui Jyskälän WRC2-luokassa kakkoseksi Hyundai i20 R5 -autolla. Huttunen kiersi viime kaudella MM-sarjaa Hyundain kehitysohjelman kuljettajana, mutta ohjelma lakkautettiin vuoden lopussa.

Tänä vuonna Huttunen on osallistunut kahteen MM-ralliin. Ruotsin rallissa Huttunen kilpaili Skodalla WRC2-luokan kärkisijoista ja ajoi loistavia erikoiskoeaikoja, mutta päätöspäivän ulosajo pilasi kiuruvetisen kisan. Portugalissa hänellä oli käytössä Hyundai, jossa oli teknisiä murheita testipätkästä lähtien. Portugalistakin tulokseksi jäi keskeytys.

Sunnuntaina päättyneessä Puolan EM-rallissa Huttunen ajoi toiseksi hallitsevan mestarin Aleksei Lukjanukin perässä. Suomalaiskuskilta tiedusteltiin kisan jälkeen, onko hänelle tiedossa enemmän kilpailuja EM-sarjassa.

– Ei, minulla ei ole mitään suunnitelmia. Toivottavasti pääsen ajamaan seuraavan rallini Suomessa (MM-ralli), mutta en ole siitä vielä varma, Huttunen totesi lehdistötilaisuudessa.

Huttusen managerina toimii Marcus Grönholm, jonka suojateista Emil Lindholm on jo ilmoittautunut Keski-Suomessa ajettavaan vauhdikkaaseen MM-soraralliin. Se olisi melkoinen yllätys, mikäli Huttusen nimeä ei löydy lopulliselta osallistujalista. Huttunen hakee itselleen vakituista ajopaikkaa ja juuri Suomessa hänellä on loistava tilaisuus antaa näyttöjä osaamisestaan.

Puolan EM-rallissa Huttunen ei mahtanut mitään Lukjanukille, joka kukisti suomalaiskuskin minuutin erolla.

– Lukjanuk oli paljon nopeampi tällä kertaa. Ehkä voin voittaa seuraavalla kerralla, mutta olen erittäin tyytyväinen tulokseen. En tehnyt yhtäkään virhettä, eikä meillä ollut isoja ongelmia, sanoi Huttunen, joka sijoittui myös viime vuonna toiseksi Puolan EM-sorarallissa.

Lue myös nämä