Sebastien Loeb joutui tyytymään viidenteen sijaan Ranskassa

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaikkien aikojen menestynein rallikuljettaja Sebastien Loeb jäi viidenneksi Ranskan sorarallisarjaan kuuluvassa Rallye Terre du Haut-Var -kilpailussa.

Loeb ajoi kisassa Hyundain i20 R5 -autolla, jolla hän kellotti kahdeksan pohja-aikaa kymmenellä erikoiskokeella. Loebin turmioksi koitui toinen erikoiskoe, jolla Hyundaista hajosi tukivarsi.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari menetti aikaa miltei puolitoista minuuttia, minkä lisäksi hänelle mätkäistiin kahden ja puolen aikasakko, koska ranskalaiskonkari myöhästyi aikatarkastusasemalta.

Loeb oli avauspäivän jälkeen kilpailussa yhdeksäntenä vajaan kolmen minuutin päässä kärjestä. Sunnuntain neljällä erikoiskokeella Loeb oli selkeästi nopein kuljettaja ja nosti sijoituksensa viidenneksi. Hän jäi lopulta reilut kaksi minuuttia voiton ottaneesta Thibault Durbecista.

– Meillä oli hauskaa autossa ja hyvä hyökkäys päällä koko rallin ajan. Olisimme halunneet napata voiton, mutta mekaniikka oli toista mieltä, Loeb sanaili Facebook-sivuillaan.

Loeb on ajanut tällä kaudella viisi MM-rallia Hyundain i20 WRC -autolla ja MM-pistetaulukossa hän on sijalla 11. Hyundai ei ole vielä vahvistanut, milloin Loeb ajaa seuraavan MM-rallinsa. Se on kuitenkin varmaa, ettei Loebia nähdä elokuun alussa ajettavassa Suomen MM-rallissa.

Lue myös nämä