Toomas Heikkisellä kova kamppailu rallitähteä vastaan – suomalainen nousi palkintokorokkeelle

Toomas Heikkinen
Toomas Heikkinen. Kuva: TitansRX/MJP Promotions
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toomas ”Topi” Heikkinen sijoittui kolmanneksi uuden rallicross-sarjan TitansRX:n toisessa osakilpailussa Ranskan Essayssa sunnuntaina.

Lauantaina avauskilpailun voittanut Heikkinen starttasi finaaliin kolmannesta rivistä. Heikkinen nousi finaalin edetessä neljänneksi ja kävi kovaa kamppailua rallin MM-sarjasta tuttua Craig Breeniä vastaan. Heikkinen kuittasi lopulta irlantilaisen edelle hienolla ohituksella ja nappasi viimeisen palkintosijan.

– Halusin päästä podiumille ja tavoitteena oli saada hyvät pisteet. Olen hieman pettynyt, koska halusin todella kovasti voittaa. Meillä oli siihen hyvä mahdollisuus, mutta kuskien välillä oli hieman draamaa. Se pitää sanoa, että tuomaristo ei ollut tänään hereillä, Heikkinen kommentoi tapahtumarikkaan päivän päätteeksi.

Heikkinen säilytti paikkansa TitansRX-sarjan pistejohdossa mutta vain yhden pisteen erolla ruotsalaiseen Kevin Hanseniin, joka otti Essayssa kaksi kakkossijaa. Sunnuntain finaalissa Hansenin veljekset saavuttivat kaksoisvoiton Timmy Hansenin johdolla.

Neljänneksi sijoittunut Breen ehti nukkua vain tunnin yöunet ennen uransa ensimmäistä rallicross-kisaa. Breen kilpaili vielä lauantai-iltana Belgiassa Ypres-rallissa, jonka hän voitti. Aamuyöllä Ranskaan kisapaikalle saapunut Breen starttasi finaaliin eturivistä voitettuaan toisen välierästartin.

Kauden seuraava kisaviikonloppu ajetaan heinäkuun lopussa Lydden Hillin radalla Englannissa.

TitansRX, Essay Ranska, 2. finaalin tulokset:
1. Timmy Hansen    3.29,083
2. Kevin Hansen     +5,128
3. Toomas Heikkinen   +7,269
4. Craig Breen      +9,678
5. Jerome Grosset-Janin +10,396
6. Lukacs Kornel    +20,545

Lue myös nämä

 • Uusimmat