Sebastien Loeb julkaisi uuden kartturinsa nimen

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallilegenda Sebastien Loeb julkisti keskiviikkona uuden kartanlukijansa nimen. Ensi tammikuun Dakar-rallissa Loebille nuottia lukee belgialainen Fabian Lurquin.

– Monien viikkojen tutkimusten ja testien jälkeen kestävyyskisojen erikoismiesten kanssa osui valintani lopulta Fabianiin. Hänen kokemuksesta kestävyyskisoista ja tienpinnoista tekivät minuun vaikutuksen, Loeb kertoo sosiaalisessa medissa.

– Viime viikolla julkaistiin Dakar-rallin vuoden 2022 reitti ja siellä navigoinnilla on entistä suurempi rooli. Se vaikutti ehdottomasti päätökseeni.

Loebin ja pitkäaikaisen kartturin Daniel Elenan tiet erkanivat maaliskuussa. Taustalla vaikutti Loebin ja ranskalaisen Dakar-tiimi Prodriven yhteinen päätös etsiä lisää varmuutta kestävyyskisoihin kartturivaihdoksella. Loeb ja Elena olivat pitäneet yhtä ralliuransa alkutaipaleelta saakka 23 vuoden ajan.

Lurquin on kestävyysralleissa tulkinnut aiemmin karttaa muun muassa Matthieu Serradorille sekä Guy Lauwversille.

– Aloitamme nyt työskentely yhdessä Fabianin kanssa ja pistämme kasaan ohjelman ensi vuoden Dakaria varten. Se auttaa, että tutustumme paremmin toisiimme ja olemme sitten valmiita tuohon kuuluisaan ralliin, Loeb sanailee.

Katso alapuolelta, miten Loebin ja Elenan tämän vuoden Dakar meni vihkoon.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,362867″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat