Toyotalle jälleen karvasta kalkkia – näin MM-rallista jaettiin pisteitä

Hyundai korjasi isoimman pistepotin sunnuntaina päättyneestä Sardinian MM-rallista.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota ja Hyundai kuittasivat lauantai-illan tilanteen perusteella yhtä paljon pisteitä, mutta sunnuntaina Hyundai-tähdet Thierry Neuville ja Ott Tänak olivat jälleen pitelemättömiä. Kaksikko keräsi maksimimäärän pisteitä kilpailun päätöspäivältä: Neuville oli sekä niin sanotun supersunnuntain nopein ja ykkönen myös Power Stagella, kun taas Tänak oli molemmissa tuloksissa toinen.

Toyotan Sebastien Ogier johti rallia lauantain päätteeksi, mutta sunnuntailta hän onnistui napsimaan vain neljä pistettä. Lisäksi Ogier kärsi rengasrikon kilpailun päättäneellä Power Stagella, ja Tänak nousi koko rallin voittajaksi.

Toyota sai sunnuntaipäivältä kasaan vain 13 pistettä Hyundain 22 pistettä vastaan. Eli Hyundai rypisti koko viikonlopusta yhdeksän pistettä enemmän ja vankisti asemaansa valmistajien MM-sarjan keulapaikalla.

Rallin niukalla 0,2 sekunnin erolla voittanut Tänak keräsi koko viikonlopusta 25 pistettä eli kolme enemmän kuin toiseksi sijoittunut Ogier. Kuljettajien MM-taistossa virolainen loikkasi kakkoseksi tasapisteisiin Toyotan Elfyn Evansin kanssa. Evans ajoi Sardiniassa neljänneksi.

Lauantaina keskeyttänyt Neuville sai lopulta Välimeren saarelta matkaansa sunnuntain 12 pistettään. Belgialainen jatkaa MM-sarjan kärjessä, mutta Tänak ja Evans kavensivat eron 18 pisteeseen.

Kaksi edellistä rallia voittanut Ogier puolestaan otti haltuunsa MM-sarjan neljännen tilan. Ranskalainen on 12 pisteen päässä Tänakista ja Evansista.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä