Ott Tänak menettää arvokkaan mahdollisuuden – ”Se ei ollut mahdollista”

Hyundaille täksi kaudeksi palannut Ott Tänak sijoittui neljänneksi sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak teki jo perjantaina virheen, mikä pudotti hänet voittotaistelusta ja loput rallista meni sitten opetellessa uutta Hyundai-kilpuria.

Hukkaan ei tietenkään sekään mennyt.

– Ei tämä kauhean johdonmukaisesti sujunut, mutta sanotaan näin, että ainakin pääsimme rallista läpi. Aika paljon oli uutta opittavaa, mutta ei tämä liian huonosti mennyt, Tänak summasi Monte-viikonlopun.

Tänak on yksi alkaneen kauden mestarisuosikeista, eikä virolainen voinut tietenkään olla neljänteen sijaan ja 15 MM-pisteeseen tyytyväinen.

Uusi mahdollisuus virolaiselle koittaa kuitenkin varsin nopeasti, kun Ruotsin MM-ralli ajetaan jo helmikuun puolivälissä.

– Se tulee aika nopeasti eteen. Tarvitsemme vähän lisää testiä ja toivon mukaan olemme paremmin valmiina sinne kuin Monteen, Tänak sanoi.

Kuinka luottavainen olo sinulla on Ruotsin suhteen?

– Sen näkee sitten Ruotsissa. Ei sitä voi etukäteen tietää, Tänak vastasi lyhyesti ja ytimekkäästi.

Hyundain testialue Suomessa tarjoaa hyvän mahdollisuuden hakea oikeita säätöjä Ruotsia varten. Suomessa kun on ainakin oletettavasti hyvin samankaltaiset olosuhteet kuin Pohjois-Ruotsissa tulee olemaan helmikuussa.

– En tietysti tiedä, mikä siellä on tilanne nyt, mutta yleensä se on okei, Tänak sanoi viitaten testiolosuhteisiin.

Toyotan Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans saavat arvokasta kokemusta lumirallista jo ennen Ruotsia, kun kaksikko osallistuu Tunturiralliin. Myös Tänakin huhuiltiin ajavan testirallin, mutta se ei ollut lopulta mahdollista.

– Siitä oli joitain keskusteluja, mutta logistisesti se ei ollut mahdollista, Tänak kertoi.

Lue myös nämä