Ott Tänak yrittää kääntää kautensa suunnan – myönsi karun tosiasian

Hyundain Ott Tänakin kausi on toistaiseksi ollut pettymys rallin MM-sarjassa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korealaisvalmistajan leipiin vain vuoden tauon jälkeen palannut Tänak ei ole saanut vielä alkukaudesta haluamiaan tuloksia.

Kauden avanneessa Monte Carlossa virolainen oli neljäs ja helmikuun puolivälissä Ruotsissa Tänak joutui keskeyttämään.

Kurssi pitäisi nyt oikaista, mutta Keniassa odottaa valtava haaste. Sadekausi voi tuoda Safari-ralliin lisää vaikeusastetta ja kisasta voi tulla hyvin arvaamaton. Ei helppo tilanne kuljettajalle, joka kaipaisi kipeästi hyviä tuloksia.

– Tämä ei ole puhtaasti suorituskykyyn perustuva ralli, joten on hankala kerätä itseluottamusta, Tänak myönsi suoraan kauden kolmannen kilpailun alla Rallit.fille.

– Tärkeintä on löytää tietynlainen perusvauhti, johon voi luottaa. Sitten pitää mennä sen mukaan toivoen, että homma kestää kasassa, eikä joudu ongelmiin. Tämä on iso haaste, eikä Safarissa mikään mene koskaan kovin suoraviivaisesti, Tänak jatkoi.

Tänakin mukaan Hyundai on tehnyt kuitenkin lujasti töitä, jotta autosta saataisiin parempi.

– Auton ympärillä on tehty paljon hommia, mutta paljon on saatu jo tehtyä. Toivomme tietysti, että se on nyt parempi, Tänak sanoi.

Safari-ralli on yksi MM-sarjan ikonisimmista kilpailuista ja eroaa selvästi kalenterin muista kilpailuista.

– Tämä on hyvin uniikki tapahtuma kalenterissa, vähän samaan tapaan kuin Monte. Kilometreillä mitaten tämä on aika samanlainen kuin muutkin kilpailut, mutta muutoin täysin erilainen. Iso haaste, Tänak summasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat