Ott Tänak vai Thierry Neuville? Hyundai-pomo saattaa joutua todella vaikean paikan eteen

Hyundai vahvisti tuntuvasti rivejään ensi kaudeksi ja nyt korealaistiimille kelpaa vain mestaruus.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai kertoi jo kesken viime kauden palkanneensa tähtikuljettaja Ott Tänakin. Kun tallissa oli jo entuudestaan Thierry Neuville, ei tiimistä ainakaan tähtiloistoa puutu.

Mutta kahden tähtikuskin kanssa toimimisessa on tietysti myös omat haasteensa. Kauden edetessä voi tulla eteen tilanne, missä talli joutuu valitsemaan niin sanotusti ykköshevosensa. Eli kuljettajan, jonka taakse se asettuu maailmanmestaruustaistelussa.

Edessä voi olla kipeitäkin tallimääräyksiä, ja kipinät saattavat lennellä. Mutta vielä tässä vaiheessa ei ole sen valinnan aika.

– Kun kausi alkaa, niin molemmat kuljettajat ovat tasa-arvoisessa asemassa osien, tietojen, mahdollisuuksien ja sopimuksellisten oikeuksien suhteen. Ja kolmannella autollamme on selkeä tehtävä olla tukemassa (Tänakia ja Neuvillea), Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul linjasi Motorsportille.

Jossain vaiheessa tilanne voi muuttua ja muuttuukin.

– Olemme asettaneet hetken, ja tästä en kerro tarkemmin, jolloin tarkastelemme tilannetta ja muutamme sisäisiä käytäntöjämme. Kuljettajat ovat myös tietoisia tästä, Abiteboul paljasti.

Kun toinen tähtikuljettajista joutuu apumiehen rooliin, on se eittämättä vaikea pala nieltäväksi. Siinä kohtaa jännitteitä saattaa syntyä. Tänak ja Neuville tunnetaan molemmat arvonsa tuntevina kuljettajina.

– Haluaisin ajatella niin, että tämä on positiivinen ongelma, Abiteboul sanoi.

– Valitsen mielummin kaksi kuljettajaa ajamaan toisiaan vastaan kuin että vain yksi ajaisi kahta (toisen tiimin kuljettajaa) vastaan, tallipomo jatkoi.

Viime kaudella tilanne oli juuri tämä. Hyundailla oli vain yksi kuljettaja, joka pystyi haastamaan Toyotan kuljettajat. Tulos oli koruton: Kalle Rovanperä voitti maailmanmestaruuden ja Toyota valmistajien mestaruuden.

– Se oli Thierryltä paljon pyydetty ja erittäin vaikea tehtävä, Abiteboul kertasi.

– Kyllä, siitä tulee vaikeaa (2024), kun meillä on sisäinen kilpailu, mutta toisaalta se on myös varmasti helpotus kuljettajille, ettei kukaan joudu kantamaan koko taakkaa yksin.

Viime kaudella Neuville jäi yksin. Se johti huonoon lopputulokseen.

– Viime vuonna minusta tuntui, että Thierryllä oli yksinkertaisesti liikaa painetta ja hän teki virheitä, Abiteboul myönsi.

– Jännitteitä ja konflikteja tulee ja teen kaikkeni sen eteen (käsitelläkseni ne). En odota Monte Carloon tai myöhempään keskustellakseni strategiastamme. Luulen, että tilannetta voidaan helpottaa käsittelemällä sitä toiminnan ja paineen ulkopuolella. Kaiken kaikkiaan minusta tuntuu, että olemme nyt paremmin valmistautuneita kauteen kuin viime vuonna, Abiteboul linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat