Ott Tänak tykitti Suomessa – virolaistähden testeistä kantautui pelottava tieto Toyotalle

Ott Tänak viritteli sunnuntaina Hyundain Rally1-autoa kilpailukuntoon Suomessa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai testasi viikonloppuna kilpuriaan tiimin testialueella Keski-Suomessa. Andreas Mikkelsen aloitti testisession lauantaina, ja sunnuntaina oli Tänakin vuoro hypätä Hyundai i20 N Rally1 -auton puikkoihin.

Lue myös: Hyundain rallitähti sai uuden kokemuksen Keski-Suomessa

Hyundailla on ollut oma testialue Jämsän lähistöllä jo parin vuoden aikana. Nopeat rallit olivat pitkään tallin kompastuskivi, mutta jo viime vuonna nähtiin, että Hyundai on ottanut merkittävän kehitysaskeleen eteenpäin. Thierry Neuville ajoi viime kesänä toiseksi sekä Viron että Suomen vauhdikkaissa sorakisoissa.

Rallit.fillä oli sunnuntaina oma ”agentti” paikalla Hyundain testitien varrella sunnuntaina. Agentti vaikuttui näkemästään.

– Tänakilla oli todella hurja vauhti päällä. Sen huomasi myös, että ysikymppiristeykset menivät Hyundailta tosi hyvin. Vetoa oli hyvin, Rallit.fin toimitukseen viestitettiin Jämsän metsistä.

Katso alta kuvia Tänakin testistä. Juttu jatkuu kuvien alla.

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Ilkka Lamminsivu

Tämä on pelottava viesti Toyotan suuntaan, joka on viime vuodet hallinnut nopeita soraralleja. Toyotalla on kovat paineet saavuttaa seuraavissa ralleissa Hyundaita, joka on ottanut kuskin paikan valmistajien MM-taistossa.

Rallin MM-sarjassa alkaa nyt kolmen nopean sorarallin putki. Kesäkuun lopulla kilpaillaan Puolassa, heinäkuun puolivälin jälkeen Latviassa ja elokuun alussa Suomessa.

Tänak on yksi suurimmista suosikeista kesän sorakisoissa. Virolaistähti on ollut muutenkin loistavassa iskussa viime kisoissa, sillä Sardiniasta hän kävi hakemassa voiton kesäkuun alussa ja Portugalissa hän ajoi toiseksi toukokuun alkupuolella.

Loistavilla suorituksillaan Tänak on noussut tiukasti mukaan taistelemaan tämän vuoden mestaruudesta. Hän jakaa MM-sarjan kakkossijaa Toyotan Elfyn Evansin kanssa – kaksikko on 18 pisteen päässä kärkikuljettaja Thierry Neuvillesta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä