Hyundain rallitähti sai uuden kokemuksen Keski-Suomessa

Hyundain rallitiimi on aloittanut valmistautumisensa kesän nopeisiin sorakisoihin.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Puolan osakilpailulla, joka aloittaa kolmen nopean sorarallin putken. Puolan jälkeen pisteistä ajetaan Latviassa heinäkuun puolivälin jälkeen ja Suomessa elokuun alussa.

Hyundai testaa parhaillaan Rally1-autoaan tiimin omalla testialueella Keski-Suomessa. Ensimmäisenä testivuorossa oli tallin kolmosautolla osan kisoista ajava Andreas Mikkelsen.

Mikkelsen pääsi hakemaan autoon säätöjä poutaisessa säässä. Norjalainen lennätti näyttävästi kilpuria, kun hän sahasi Hyundain testitietä päästä päähän.

Katso alta kuvia Mikkelsenin testistä. Juttu jatkuu kuvien alla.

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Ilkka Lamminsivu

Talli pestasi Mikkelsenin täksi kaudeksi ajamaan asvalttikisat Hyundai i20 N Rally1 -autolla. Lisäksi norjalaisen ohjelmaan kuuluu Puolan sorakisa kesäkuun lopussa.

Alkukauden aikana Mikkelsen ajoi Hyundailla Monte Carlon ja Kroatian asvalttikisoissa. Mikkelsenin vauhdissa oli vielä hakemista, ja nyt hänellä on edessään ensimmäinen sorakilpailu Rally1-kalustolla. Lauantain testissä hän pääsi ensimmäisen kerran ottamaan soralla tuntumaa autoon.

Puolan ralli tekee nyt paluun MM-sarjaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Mikkelsenillä on kilpailusta hyviä muistoja, sillä hän ajoi Mikolajkin ympäristössä MM-osakilpailun voittoon vuonna 2016.

Lisäksi norjalaiselta löytyy Puolan sorarallista kaksi kakkostilaa vuosilta 2014 ja 2015. Hyundai todennäköisesti odottaakin nyt Mikkelseniltä vahvempaa esitystä – varsinkin kun kuljettaja saa hyvän lähtöpaikan kilpailuun.

Puolan MM-ralli on ohjelmassa 27.-30. kesäkuuta. Kilpailun keskuspaikkana toimii jälleen Mikolajkin pikkukaupunki.

Lue myös nämä

  • Uusimmat