Kalle Rovanperä paljasti suuren suunnitelmansa

Kalle Rovanperä ajoi viime viikonloppuna ensimmäiset ratakilpailunsa Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän ratadebyytti oli vähintäänkin onnistunut. Viikonlopun ensimmäisestä kisasta hän nappasi nelostilan ja sunnuntain kisassa hän sijoittui viidenneksi. Lisäksi hän tehtaili lauantain kisassa nopeimman kierroksen ja teki komean ohituksen.

Porsche Carrera Cupissa kilpaillaan autonvalmistajan 911 GT3 -mallilla.

– Se on aika vaikea auto ajaa, eikä sillä ole helpointa löytää viimeisiä kymmenyksiä. Tulen itse rallin parista, ja tietyllä tavalla tällä autolla voi tehdä samoja juttuja, joten opin auton melko nopeasti, Rovanperä kertoi.

Rovanperällä on nyt takana ensimmäinen kilpailuviikonloppu ja kolme on vielä edessä loppukauden aikana.

– Olemme mukana Imolassa (heinäkuussa), Red Bull Ringillä (syyskuussa) ja myös Zolderissa (lokakuussa), Rovanperä vahvisti kilpailuohjelmansa.

Rallimestarilla on vieläkin suurempi suunnitelma ratakisoja varten. Tänä vuonna hän ottaa ensimmäiset askeleensa radalla, mutta joskus tulevaisuudessa suomalaistähti saatetaan nähdä vieläkin suuremmissa sarjoissa.

Rovanperän tallikaveri Sebastien Ogier kokeili kaudella 2022 rahkeitaan WEC-kestävyyssarjassa ja osallistui Le Mansin legendaariseen 24 tunnin ajoon. Myös Rovanperän haaveisiin lukeutuu Le Mans.

– Olen aina halunnut ajaa radalla ja minulla on joitain unelmia, kuten Le Mans tai Nürburgring. Mutta katsotaan ensin, miten Porsche Carrera Cup Beneluxin kisat menevät, Rovanperä sanoi.

WEC-sarjan tulokkaille järjestetään testit kauden päätteeksi. Rovanperän edustamalta Toyotalta löytyy oma GR10 Hybrid -kilpuri, jolla se on saavuttanut menestystä kestävyyskisoissa.

– Haluaisin todella paljon testata sitä. Se on nähty, kuinka hyvin Toyota on pärjännyt WEC-sarjassa. Meidän täytyy ajaa ensin testi simulaattorilla, ja kaikki riippuu siitä. Pitää olla tarpeeksi nopea, jotta pääsee ajamaan oikealla autolla, Rovanperä kertoi.

Kuljettajan täytyy läpäistä myös tulokastesti päästäkseen ajamaan Le Mansissa. Ogier kävi pari vuotta sitten saman reitin läpi.

Rovanperä ajaa tänä vuonna noin puolet rallin MM-kauden kisoista. Ensi vuonna hänen on määrä ajaa jälleen kaikki rallin MM-sarjan osakilpailut.

Lue myös nämä