Ott Tänak toivoo muutosta

Ott Tänak lähtee kovin odotuksin kesän nopeisiin soraralleihin.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak nappasi kauden avausvoittonsa viime viikonloppuna Sardinian MM-rallissa. Samalla hän harppasi MM-taulukossa roimasti ylöspäin ja pääsee jaetulta kakkostilalta kolmen nopean rallin putken avaavaan Puolan osakilpailuun.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Nihkeämmän alkukauden jälkeen Tänak on viime ralleissa yltänyt mukaan voittotaistoon.

– Kauden kolmessa tai neljässä ensimmäisessä rallissa meiltä puuttui vauhti ja tasaisuus. Sen jälkeen palikat ovat alkaneet loksahdella paremmin paikoilleen, ja viime rallit ovat olleet positiivisempia, Tänak sanoo.

Kesäkuun lopussa ajettavan Puolan MM-rallin jälkeen Tänak pääsee vauhtiin myös kotimaassaan Virossa, missä hän ajaa EM-rallin yhteydessä järjestettävässä Viron rallisarjan osakilpailussa. Tämä tarjoaa Tänakille loistavan tilaisuuden testata Hyundai i20 N Rally1 -autoa kilpailuolosuhteissa Latvian ja Suomen MM-ralleja varten.

Tänakin toiveissa on, että positiivinen kierre saa jatkoa tulevissa ralleissa.

– Positiivisin muistoni Viron MM-rallista on voitto ensimmäisenä vuonna (2020). Sen jälkeen palikat eivät ole jostain syystä loksahtaneet paikoilleen. Toivomme, että tämä muuttuisi ja voittaisimme jälleen tulevaisuudessa, Tänak kertoo.

Viron rallin johtaja Urmo Aava kertoi aiemmin, että kilpailuun yritetään saada myös muita MM-sarjasta tuttuja kuljettajia. Toistaiseksi kilpailuun ei ole lukittu Tänakin lisäksi muita tähtiä.

MM-sarjan pääluokan kuljettajat ovat kuitenkin suuntaamassa Viroon kesän aikana, ainakin Aavan mukaan. Aava kertoi virolaiselle Postimees-lehdelle, että WRC-tallit käyvät testaamassa autojaan Etelä-Virossa todennäköisesti Puolan ja Latvian MM-rallien välissä.

Tähän ajankohtaan sijoittuu myös Viron EM-ralli, joka on ohjelmassa 5.-7. heinäkuuta.

Lue myös nämä