Oliver Solberg ja Petter Solberg vastakkain EM-rallissa – ”Ehkä nyt on koston aika”

Rallin EM-kausi jatkuu ensi viikolla Ruotsissa. Vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg ja hänen poikansa Oliver Solberg ottavat kilpailussa yhteen.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg's office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Oliver Solberg palaa puolustamaan kotiseudullaan Royal Rally of Scandinavian voittoa viime vuodelta. Jo aiemmin oli selvillä, että myös isä-Solberg starttaa kilpailuun tänä vuonna.

Vuosi sitten Oliver Solberg otti EM-rallin voiton perheen omalla Volkswagen Polo R5 -autolla. Tällä kertaa kyseinen auto on Petter Solbergin käytössä.

– Olen nyt Skodalla, joten en voi ajaa sillä autolla. Siksi sanoinkin isälleni, että ”ota Polo ja mene pitämään hauskaa”. Häntä ei tarvinnut pitkään suostutella. Kun hänen osallistumisensa oli varmistunut, minun piti löytää keino päästä ajamaan samaan kisaan häntä vastaan, Oliver Solberg kertaa.

Oliver Solberg debytoi rallin MM-sarjassa Walesin MM-rallissa vuonna 2019. Tuolloin hän ajoi samassa tiimissä isänsä kanssa. Ja sillä kertaa WRC2-luokan voittanut Petter Solberg oli poikaansa parempi. Oliver tosin kärsi kisassa teknisistä ongelmista ja joutui lopussa keskeyttämään kaadon jälkeen.

– Ehkä nyt on koston aika, Solberg veistelee.

– Vakavasti ottaen on vain todella mukavaa päästä kilpailemaan toisessa rallissa isäni kanssa. Tietysti on mielenkiintoista tarkastella aikoja, ja varmasti pätkien maalissa katson ensimmäisenä hänen aikaansa.

Lähes viisi vuotta sitten tapahtuneen MM-debyyttinsä jälkeen Oliver Solberg, 22, on ottanut harppauksia ralliurallaan. Hän on jo päässyt koettamaan rahkeitaan MM-sarjan pääluokassa, mutta tätä nykyä hän kuuluu WRC2-luokan eliittiin.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Petter Solberg ei ole juurikaan kilpaillut viime vuosina. Oliverin arvion mukaan Petteriltä löytyy yhä nopeutta.

– Ajoimme yhdessä talvella ja hänellä on edelleen homma hallussa. Hän taisi puhua hieman nuoteista, jotka saattavat olla haastavampi juttu hänelle, kun kaikki luotto täytyy jälleen pistää nuotteihin pitkän tauon jälkeen.

Ruotsin EM-ralli tarjoaa Oliver Solbergille loistavan paikan valmistautua kesään nopeisiin MM-ralleihin. Seuraavana kalenterissa ovat sorakilpailut Puolassa, Latviassa ja Suomessa.

Oliverin päätähtäin on kuitenkin selvä.

– Tietenkin lyödä hänet. Ja voittaa!

Ruotsin EM-ralli ajetaan Karlstadin ympäristössä 13.-15. kesäkuuta. Kilpailussa nähdään jälleen tukku kovia nimiä, kuten uusiseelantilainen Hayden Paddon, norjalaiskonkari Mads Östberg, ranskalainen Mathieu Franceschi, latvialaislupaus Martins Sesks sekä suomalainen Mikko Heikkilä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat