Ott Tänak testasi Kreikassa – kolmas voitto putkeen tavoitteena

Kaksi edellistä MM-rallia voittanut Hyundain Ott Tänak haki oikeita säätöjä Kreikan rallia varten viikonloppuna.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak on tällä hetkellä Toyota-kuski Kalle Rovanperän pahin uhkaaja mestaruustaistelussa. Rovanperän johtoasema on kuitenkin yhä tukevat 74 pistettä.

Kreikasta virolaiskuski tarvitsee kovan tuloksen ja mielellään ainakin pientä epäonnea Rovanperältä, mikäli mielii pysytellä mestaruuskamppailussa mukana. Viime vuonna Kreikan rallissa Tänak oli toinen. Kisan voittoon ajoi Rovanperä yli 40 sekunnin erolla virolaiseen.

Katso alapuolelta Tänakin tyylinäyte Kreikan MM-rallin testeistä.

Myös belgialaiskuski Thierry Neuville on ajanut oman testinsä Kreikassa. Neuville jahtaa Kreikassa kauden ensimmäistä voittoaan. Jo edellisessä kisassa kotiteillä Belgiassa ykköstila oli tyrkyllä, mutta Neuville sortui ulosajoon lauantaina.

Katso alapuolelta pieni kooste Neuvillen testipäivästä.

Hyundain kolmatta autoa Kreikassa ohjastaa espanjalaiskonkari Dani Sordo. Kyseessä on Sordolle vasta kauden kolmas MM-ralli. Portugalissa ja Sardiniassa Sordo ajoi kolmanneksi.

Toyota on saanut niin ikään testinsä valmiiksi Kreikassa. Elfyn Evans, Esapekka Lappi ja Kalle Rovanperä ajoivat omat testinsä viime viikon loppupuolella.

Kreikan MM-ralli on kauden kymmenen osakilpailu, jonka jälkeen pisteistä ajetaan syksyn aikana enää Uudessa-Seelannissa, Kataloniassa ja Japanissa.

Legendaarinen Akropolis-ralli mitellään 8.-11. syyskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat