Ott Tänak suoriutui ensimmäisestä tehtävästään – ”En olisi uskonut”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak oli huikeassa iskussa Portugalin MM-rallin avauspäivänä perjantaina.

Toisena autona erikoiskokeilla ajanut Tänak viiletti kärkeen ja saapui iltahuoltoon 17,3 johtoasemassa ennen tallikaveriaan Jari-Matti Latvalaa. Tänak kellotti perjantaina kaksi pohja-aikaa.

– En olisi uskonut, että päätämme päivän näin hyvissä asemissa. Tien pinta näytti haastavalta nuotituksessa, mutta tilanne ei ollutkaan niin paha, Tänak sanoi.

– Pito oli kohtuullinen, ja minulla oli hyvä luotto autoon, joka oli täydellinen alusta alkaen. Sen vuoksi pystyin puskemaan kovaa, virolaiskuljettaja lisäsi.

Kuuntele alta Tänakin mietteet perjantain iltahuollosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,266190″ ap mute ]

 

Perjantaina ajettiin kaikkiaan 94,5 erikoiskoekilometriä. Lauantaina kuljettajilla on kovempi urakka, sillä pätkäkilsoja kertyy 160.

– Perjantaina tärkeintä oli saada hyvä lähtöpaikka seuraaville päiville, ja suoriuduimme hyvin tehtävästä. Lauantaina meillä on paras lähtöpaikka, Tänak iloitsi.

Pohjois-Portugalissa jatkuu lauantaina helteinen sää, joka puristaa kaikki mehut kuskeista. Tieolosuhteetkin ovat rajut.

– Näimme nuotituksessa, että teillä on paljon irtokiviä. Päivästä tulee todella haastava. Mikään ei ole vielä ratkennut, erot ovat todella pieniä. Suurin osa kisasta on vielä ajamatta, Tänak huomautti.

– Pidetään peukut pystyssä, että kaikki pelittää loppuun saakka.

Katso alta kooste perjantai-iltapäivän tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266173″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat