Jari-Matti Latvalalla mieli matalana: ”Tämä on iso ongelma”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala selvitti toiseksi nopeimpana perjantain erikoiskokeet Portugalin MM-rallissa, mutta iltahuollossa Latvala oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen.

Latvala kävi pitkät keskustelut Toyotan tiimiväen ja rengastoimittaja Michelinin edustajan kanssa. Porukka kyykistyi lopulta tarkastelemaan Toyota Yaris WRC -auton vasenta eturengasta, joka oli kulunut loppuun.

Renkaista löytyi selitys Latvalan apeudelle.

– Päivä oli vauhdillisesti hyvä niin kauan kuin renkaat kestivät. Kun renkaat loppuivat, rupesin jäämään, Latvala selvitti Rallit.fille.

– Varmaan ilmeestäkin näkee, että en ole tällä hetkellä kovin tyytyväinen. Minun on keksittävä jotain, ei ole vaihtoehtoja. Autohan toimii valtavan hyvin, se menee hienosti. Tämä ei ole mistään muusta kiinni kuin siitä, että minun pitää saada renkaat kestämään jotenkin. Tässä on ilta ja yö aikaa miettiä – tämä on iso ongelma, Latvala lisäsi.

Latvala on kilpailussa kakkosena 17,3 sekunnin päässä rallia johtavasta tallikaveristaan Ott Tänakista. Toinen tiimitoveri Kris Meeke, Hyundain Thierry Neuville ja Citroenin Sebastien Ogier vaanivat Latvalaa lähietäisyydellä.

Kuuntele alta Latvalan mietteet perjantain iltahuollosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,266188″ ap mute ]

 

Lauantaina ajetaan kaikkiaan 160 erikoiskoekilometriä. Yhdelle lenkille kertyy mittaa 80 kilometriä.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun täällä Pohjois-Portugalissa ajetaan näin kuumissa olosuhteissa. Koskaan aiemmin täällä ei ole ollut yli 30 astetta rallin aikana. Se tarkoittaa sitä, että tien lämpötila on noin 50 astetta. Michelinin rengas on valtavan hyvä, mutta aggressiivinen ajotyyli ja näin kuuma olosuhde eivät ole hyvä yhdistelmä renkaalle, Latvala totesi.

Toyotalta rallin avauspäivä sujui loistavasti. Tallilla on kisassa kolmoisjohto.

– Päivässä oli paljon hyviä asioita, ja tiimille on tärkeä asia, että olemme hyvissä asetelmissa. Nämä asetelmat pitäisi pystyä pitämään. Se mielessä mennään lauantaihin, Latvala sanoi.

Katso alta kooste perjantai-iltapäivän tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266173″ ap mute ]

Lue myös nämä