Ott Tänak starttaa ylimääräiseen ralliin kotimaassaan – tuleeko kisaan muitakin WRC-tähtiä?

Hyundain rallitähti Ott Tänak kilpailee Viron rallissa heinäkuun alkupuolella.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron ralli on kuulunut viime vuodet MM-sarjaan, mutta tänä kesänä se toimii rallin EM-sarjan osakilpailuna. Hyundain WRC-talliin kuuluva Tänak saapuu kilpailuun näyttämään vauhtiaan virolaisyleisölle.

Rally Estonian johtaja Urmo Aava kertoi virolaiselle Postimees-lehdelle, että Tänakin kanssa aloitettiin hyvissä ajoin neuvottelut osallistumisesta kilpailuun. Tänak ei voi startata EM-ralliin, mutta kisan yhteydessä ajetaan myös Viron kansallisen sarjan osakilpailu, jossa Tänak on mukana Hyundain i20 N Rally1 -autolla.

Kilpailu tarjoaa Tänakille hyvän mahdollisuuden valmistautua pari viikkoa myöhemmin ajettavaa Latvian MM-rallia varten.

– On tärkeää, että isossa kilpailussa kaikki virolaiset huippukuljettajat ovat paikalla. EM-osakilpailun lisäksi meillä on Viron rallisarjan kilpailu perjantaina ja lauantaina, ja sunnuntaina on cup-kisa. Tämä antaa Ott Tänakille ja Martin Järveojalle, tai jollekin muulle, mahdollisuuden säätää autoa rallissamme, Aava sanoi lehdelle.

Suunnitelman mukaan Tänak starttaa erikoiskokeille EM-ralliin osallistuvien kuljettajien jälkeen. Nähtäväksi jää, saapuuko kilpailuun myös muita rallin MM-sarjasta tuttuja kuljettajia.

– Voin sanoa sen verran, että yhden tiimin kanssa työt ovat käynnissä. Tämä asia ei kuitenkaan ole vielä tarpeeksi kypsä jaettavaksi julkisuuteen, Aava vihjaili.

Rallin MM-sarjan tallit ovat viime vuosina hyödyntäneet kansallisia ralleja testaamiseen. Tiimeillä on vain rajallisesti käytössään testipäiviä kauden aikana, mutta osallistumista kilpailuun ei lasketa testiksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat