Jari-Matti Latvala antoi kritiikkiä itselleen – ”Minun pitää tehdä parempaa työtä”

Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan tulokset eivät ole olleet parhaita mahdollisia tällä kaudella rallin MM-sarjassa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettajat ovat toki voittaneet puolet kauden kuudesta kilpailusta, mutta samaan aikaan Hyundai on vetänyt hieman rakoa Toyotaan valmistajien MM-sarjassa. Toyotalla menestyspaineet ovat kovat, sillä tiimin tämän vuoden ykköstavoitteena on saavuttaa valmistajien maailmanmestaruus.

Latvala aloitti Toyotan tallipäällikkönä vuoden 2021 alussa. Siitä lähtien japanilaisvalmistaja on kahminut valmistajien ja kuljettajien mestaruuspystit joka vuosi.

Tänä vuonna Toyota-kuljettajista Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta ajavat kaikki osakilpailut. Tallin mestarikuljettajat Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä ajavat puolestaan vain valikoiduissa ralleissa. Huomattavaa on se, että vain tallin osa-aikaiset kuskit Ogier ja Rovanperä ovat yltäneet ykköskorokkeelle tänä vuonna, siinä missä Evansin ja Katsutan suoritustasot ovat heilahdelleet.

Latvala ottaa vaisut esitykset osittain oman piikkiinsä.

– Tilanne ei ole missään nimessä paras mahdollinen. Voin sanoa, että minun pitää tehdä parempaa työtä. En välttämättä johda kuljettajia parhaalla mahdollisella tavalla tällä hetkellä, Latvala tunnusti Dirtfish-sivustolle.

Toyotalla on totuttu parempaan. Nyt Hyundain Thierry Neuville on vetänyt kuljettajien MM-taistossa kaulaa Evansiin, ja valmistajien puolella Toyota on 13 pistettä vastustajaansa jäljessä.

Toyotalla yritetään tehdä ryhtiliike, jotta talli pystyy saavuttamaan Hyundaita seuraavissa ralleissa.

– Minun pitää katsoa, mitä voin tehdä kuljettajien kanssa saadakseni heistä parhaan mahdollisen suorituskyvyn irti. Näemme, että auto on hyvä. Mutta kuljettajien suoritukset eivät ole olleet parhaita, Latvala toteaa.

Edellisessä MM-rallissa Sardiniassa Ogier oli pitkään kiinni voitossa, mutta joutui viimeisellä erikoiskokeella tulleen rengasrikon vuoksi päästämään Hyundain Ott Tänakin edelleen. Evans ajoi rallissa neljänneksi, ja Katsuta puolestaan keskeytti kisan kertaalleen teknisen vian vuoksi.

Lue myös nämä