Ott Tänak sanoi suorat sanat: ”Se oli itse asiassa vielä huonompi”

Hyundain Ott Tänakin kohdalla kirjoitetaan hyvin tuttua tarinaa Kroatian MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak on lauantain jälkeen rallissa neljäntenä ja virolainen voi keskittyä täysillä jo sunnuntaihin. Sieltä hän voi saada vielä mukavasti pisteitä.

Tänakin lauantai oli hyvin vaikea. M-Sportin sensaatiokuski Adrien Fourmaux teki koko päivän hyvin tasaista jälkeä. Fourmaux’n ja Tänakin välinen ero oli yötauolle lähdettäessä 19,9 sekuntia.

– Adrien piti koko päivän hyvin johdonmukaisesti vauhtia yllä, joten meidän piti pitää häntä silmällä, Tänak myönsi päivän päätteeksi.

– Ainoa asia, joka meitä hidasti, oli se, että emme voineet tehdä mitään erilaista rengasvalintaa, sillä hän oli kuitenkin niin lähellä. Emme voineet ottaa mitään riskiä renkaiden suhteen, Tänak paljasti.

– Iltapäivällä yritimme sitten jotain erilaista, mutta mikään ei oikein toiminut, mutta tiedämmepä senkin nyt ja palasimme takaisin vanhaan, Tänak jatkoi.

Tänak on kokonaisuutena ajanut toistaiseksi hyvin vaisun kauden, mutta sunnuntaisin virolainen on ollut koko ajan vahva ja napannut isoja pistepotteja ”Supersunnuntailta”.

– Ehdottomasti yritämme kovaa huomenna. Ensimmäiset kolme pätkää tullaan huomenna aika kovalla rytmillä. Tulee olemaan hyvin vaikea voittaa kärkimiehiä, mutta olemme kuitenkin pystyneet vastaamaan vähintään Sebastienin (Ogier) vauhtiin monella pätkällä. Huomenna on vähän erilaisia pätkiä, joten mielenkiintoa riittää, Tänak ennakoi.

Tänak myönsi suoraan, ettei hän ole löytänyt vieläkään auton kanssa parempaa rytmiä ja tuntumaa.

– Ei, itse asiassa tämä iltapäivä oli sen suhteen vielä huonompi, joten palaamme siihen, missä olimme perjantaina iltapäivällä, Tänak sanoi.

Lue myös nämä