Jari-Matti Latvala myönsi suoraan – Toyotan uhkapeli kostautui Kroatian MM-rallissa

Kroatian MM-rallin lauantai päättyi Hyundain juhliin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thierry Neuville oli lopulta päivän kunkku ja johtaa rallia sunnuntaihin lähdettäessä.

Neuvillen johtoasema Toyotan Elfyn Evansiin nähden on vain 4,9 sekuntia ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta, mutta belgialainen nappasi jo lauantaina komean saaliin ehdollisia MM-pisteitä. Toki ne saadakseen Neuvillen on selvittävä sunnuntaina vielä maaliin saakka.

Lauantaiksi luvattiin sadetta, mutta vettä tuli taivaalta lopulta odotettua vähemmän. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala myönsi suoraan, että talli mokasi asian suhteen.

– Iltapäivällä alku näytti siltä, kun Hyundai oli ottanut kaksi kovaa rengasta ja sadetta tuli, että tämä avaakin meille mahdollisuuden. Hetken ehti ajatella, että ehkä me olemme kokonaisuutena paremmilla renkailla liikenteessä. Vesisade jäi kuitenkin siihen, vaikka odotimme, että sitä tulee paljon enemmän. Pelattiin varman päälle, koska emme halunneet riskeerata. Nyt se ei siltä puolelta onnistunut, Latvala myönsi suoraan Rallit.fille.

– Neuville pystyi kahdella kovalla renkaalla puristamaan kovempaa ja ottamaan erikoiskoevoittoja. Se nosti hänet takaisin johtoon, hän jatkoi.

Toyotallekin tuli kuitenkin komea pistepotti Evansin toisen sijan ja Sebastien Ogierin kolmannen sijan myötä.

– Piti kuitenkin yrittää ajatella järkevästi, sillä merkkimestaruuspuolella pisteet ovat meille tärkeämpiä. Ne on tältä lauantailta hyvät ja ne me tarvitsimme. Siksi emme halunneet ottaa mitään isoja riskejä, Latvala mietti.

– Jos on kakkos- ja kolmostila, niin kyllä siihen voi olla tyytyväinen. Nyt se ei riitä. Sunnuntaina pitää lähteä yrittämään ja pitäisi pystyä kamppailemaan sen päivän voitosta.

Kroatian MM-ralli on toistaiseksi ollut upeaa taistelua. Asvalttikisaksi se on ollut poikkeuksellisen tasaista vääntöä kärkisijoista.

– Olihan se huikeaa taistelua. Olosuhteet eivät olleet kuitenkaan helppoja. Paljon oli hiekkaa ja likaa tiellä. Toki tilanne olisi ollut paljon vaikeampi, jos vettä olisi vielä satanut siihen päälle. Kyllä se tarkkaa työtä on. Jos tuossa huollon aikana katsoi, niin molemmat kuskit käyttivät paljon aikaa erikoiskokeiden katsomiseen videolta. He kelasivat niitä ja kävivät paikkoja läpi. Syöminen jäi aika pienelle ajalle. Se kertoo, että kaikki hinkkaa ja hakee parasta iskukykyä viimeiseen asti vähän kuin radalla. Varmaan näköjään Neuville teki samalla tavalla. Eroja on näköjään vaikea tehdä ja kaikki pienetkin asiat on tehtävä, Latvala sanoi.

Latvala uskoo, että kova taistelu jatkuu myös rallin viimeisenä päivänä sunnuntaina.

– Tiedän, että Neuville haluaa voittaa koko rallin ja olla myös sunnuntain nopein. Elfyn on ollut hyvä sunnuntaipäivissä tämän vuoden aikana. Kyllä myös Ogierista tietää, ettei hän varmasti periksi anna. Nämä kolme miestä ovat tässä rallissa erottuneet. He ovat selvästi olleet eri vauhdissa kuin muut. Uskon, että heidän välillään taistelua käydään myös huomenna. Toki rengasvalintojen on osuttava kohdilleen, jos meinaa olla päivän nopein.

Lue myös nämä