Ott Tänak on joutunut liian usein katumaan – nyt ilmassa on ihan toisenlaisia merkkejä

Useampi eri medialähde uutisoi tiistaina, että Ott Tänak palaa ensi kaudeksi Hyundaille.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak lähti Hyundailta kauden 2022 jälkeen ovet paukkuen. Nyt hän tekee kuitenkin paluun vain vuoden tauon jälkeen.

Tänak kohautti vuonna 2019, kun hän vaihtoi uunituoreena maailmanmestarina Toyotalta Hyundaille.

Tänakia hiersi etenkin huonot välit Toyotan silloiseen tallipomoon Tommi Mäkiseen ja hän halusi vaihtaa maisemaa.

Todennäköisesti Tänak joutui kuitenkin katumaan jälkikäteen myös siirtoaan Hyundaille. Urakka alkoi ihan lupaavasti karmean Monte Carlon jälkeen, kun virolainen ajoi kaksi kertaa toiseksi kolmessa seuraavassa kisassa ja voitti vielä tämän päälle ensi kertaa ajetun kotirallinsa Virossa.

Mutta Tänak ei missään vaiheessa noussut Hyundailla haastamaan tosissaan maailmanmestaruudesta ja kaudet 2021 ja 2022 olivat hänelle vaikeita. Muun muassa tekniset murheet piinasivat virolaista.

Tänak ajautui myös Hyundailla ongelmiin tallin johtoportaan kanssa ja hän vaihtoikin kaudeksi 2023 M-Sportille.

Kuluva kausi M-Sportilla alkoikin hyvin lupaavasti. Kauden toisesta kisasta Ruotsissa tuli voitto ja Tänak johti MM-sarjaa kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen ensi kertaa sitten mestaruusvuotensa 2019.

Meksikossa alkoivat kuitenkin ongelmat. Tänakilla oli teknisiä ongelmia ja siitä lähti liikkeelle alamäki, mikä pysähtyi vasta viikonloppuna Chilessä voiton myötä. Chilessä Tänak näytti hyvin selkeästi sen, että jos tekniikka ei puutu peliin, eikä onnetar pyllistä, on hän edelleen todellinen huippukuljettaja.

Hyundaille paluu osuu Tänakin suhteen mielenkiintoiseen saumaan. Tiimin koko johto on käytännössä vaihtunut ja talli on vahvistunut kaiken lisäksi Francois-Xavier ”FX” Demaisonilla. Demaison muistetaan muun muassa formula ykkösistä, mutta parhaiten hänen maineensa tunnetaan rallin puolella.

Demaison oli pitkälti se arkkitehti, joka rakensi Volkswagenin suuruuden viime vuosikymmenen puolella.

Jos Tänak saa alleen kilpailukykyisen auton, eikä ajaudu pahoihin riitoihin, on hänelle luvassa herkullinen mahdollisuus ensi kaudella Hyundailla. Kaiken päälle virolainen saa tallissa huippuluokan kirittäjän, kun vierellä ajaa taas kerran tänä vuonna MM-taistossa pettynyt ja ärsytetty belgialaistähti Thierry Neuville.

Lue myös: Lähteet pitävät jo varmana: Ott Tänak palaa Hyundaille

Chilen MM-ralli päättyi Tänakin voittojuhliin. Voit katsoa kisan parhaat palat alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat