Quantcast

Carlos Sainz ojensi etappivoiton Sebastien Loebille – ranskalaistähden nousu jatkuu

Sebastien Loeb kohensi asemiaan Saudi-Arabiassa ajettavassa Dakar-rallissa, kun ranskalainen kellotti kärkiajan kilpailun kahdeksannella etapilla sunnuntaina.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Audin espanjalaiskonkari Carlos Sainz oli loistavassa vauhdissa Riadiin päättyneellä osuudella ja piti etapin kärkipaikkaa hallussaan ensimmäiseltä väliaikapisteeltä lähtien. Sainz selvitti etapin reilut puolitoista minuuttia Loebia nopeammin.

Sainz menetti lopulta etappivoiton Loebille, sillä espanjalaiselle mätkäistiin viiden minuutin aikasakko ylinopeudesta. Näin Bahrain Raid Xtreme -tallia edustava Loeb kuittasi toisen etappivoittonsa tämän vuoden aavikkoseikkailussa.

Aiemmilla etapeilla ongelmissa ollut Sainz on jo menettänyt mahdollisuutensa Dakarissa, mutta Loeb tekee komeaa nousua tuloslistalla. Sunnuntaina ranskalainen nousi kokonaistilanteessa jo neljänneksi, joskin hän on jäänyt kärjestä vajaat kaksi tuntia.

– Selvitimme tämän etapin puhtaasti. Meille tuli vain yksi rengasrikko, joten meidän piti vaihtaa pyörä, mutta muuten kaikki meni hyvin, Loeb raportoi.

– Pätkä ei ollut helppo, mutta navigointi onnistui hyvin. Voin olla tyytyväinen.

Loeb on iskuetäisyydellä, mikäli hänen edellään olevat Toyota-kuljettajat Henk Lategan ja Lucas Moraes ajautuvat ongelmiin.

Dakarin kärjessä jatkaa Toyota-tähti Nasser Al-Attiyah, jolla on tunnin etumatka Lateganiin. Al-Attiyah oli sunnuntain etapin lopputuloksissa toinen ennen kolmanneksi pudonnutta Sainzia.

– Yritimme välttää rengasrikkoa ennen etapin lopun dyynejä ja hiekkaisia osuuksia, joilla pystyimme hyökkäämään. Tämä oli hyvä tulos, qatarilainen sanoi.

Maanantaina Dakarissa on kilpailun ainoa välipäivä. Yhdeksäs etappi ajetaan tiistaina.

Dakar-rallin kokonaistilanne etapin 8/14 jälkeen:

 1. Nasser Al-Attiyah Toyota 31.02.58
 2. Henk Lategan   Toyota +1.03.46
 3. Lucas Moraes   Toyota +1.20.22
 4. Sebastien Loeb  BRX   +1.52.06
 5. G. de Villiers  Toyota +2.04.20
 6. Romain Dumas   Toyota +2.27.11
 7. Martin Prokop   Ford  +2.37.00
 8. Brian Baragwanath Century +2.42.06
 9. Wei Han      SMG   +3.15.03
10. Juan C. Yacopini Toyota +3.40.22

Lue myös nämä