Ott Tänak katkaisi siivet rajuilta huhuilta

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kausi huipentuu tulevana viikonloppuna Pohjois-Italiassa, mutta Hyundain Ott Tänak ei ole mukana Monzan rallissa.

Tänak ilmoitti marraskuun alussa, että hän jättää Monzan MM-osakilpailun väliin perhesyiden vuoksi. MM-sarjassa viidentenä olevalla Tänakilla ei olisi ollut erityistä panosta kisassa, sillä hän oli jo aiemmin menettänyt mahdollisuudet mestaruuteen, ja Hyundaikin on käytännössä taipunut Toyotalle valmistajien tittelikamppailussa.

Tänakin vetäytyminen laittoi liikkeelle rajuja huhuja, joiden mukaan virolaiskuljettaja saattaisi olla jättämässä Hyundain tai jopa vetäytymässä kokonaan MM-erikoiskokeilta. Tänak on nyt taustoittanut tarkemmin tilannettaan Betsafen nettisivuilla ja samalla hän katkaisi siivet huhuilta.

– Minulla ei ole koskaan ollut tarkoitus olla salaperäinen, mutta tämä asia liittyy perheeseeni ja olen kiitollinen fanien ja tukijoiden ymmärryksestä. Tässä tilanteessa ylimääräinen julkisuus ei ole sopivaa, ja kiitämmekin kaikkia osapuolia yksityisyyden kunnioittamisesta, Tänak kertoo.

– Tällä hetkellä minulle tärkeintä on suorittaa velvollisuuteni perheeni parissa, mutta olen edelleen päivittäin mukana uuden auton kehityksessä ja keskityn täysillä vuoteen 2022. Lähitulevaisuudessa teen kuitenkin näitä asioita kotoa käsin.

Tänakin mukaan Hyundai on tukenut täysin hänen ratkaisuaan.

– Olen erittäin kiitollinen Hyundain tiimijohdolta saamastani tuesta ja ymmärryksestä. Olen sivussa kauden viimeisestä kisasta, mutta olen yhä mukana kehitystyössä, ja tiimi tekee täysillä töitä, jotta olemme valmiita ensi vuoteen, Tänak painottaa.

Tänak otti kauden ainoan voittonsa helmikuussa Rovaniemen MM-talvirallissa. Virolaistähti on ajanut eniten pohja-aikoja tänä vuonna, mutta tuloksellisesti kausi oli pettymys.

– Kauteen mahtui paljon takaiskuja, kun otetaan huomioon, kuinka monessa rallissa jouduimme keskeyttämään. Kilpailijoihimme verrattuna pystyimme kuitenkin johtamaan useimmissa ralleissa ja ottamaan eniten erikoiskoevoittoja. Hyundai oli nopea, mutta oli myös asioita, joita emme pystyneet parantamaan. Korona-aika rajoitti huomattavasti ensimmäistä vuottamme (2020) uudessa tallissa, mikä varmasti vaikutti tilanteeseen, Tänak summasi.

Katso alta Monzan MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,392834″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat