Quantcast

Ranskalaiskuskin valitus ei mennyt läpi – MM-rallin hylkäys jäi voimaan

Yohan Rossel
Yohan Rossel. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti vihdoin keskiviikkona päätöksensä Citroen-kuski Yohan Rosselin valituksesta koskien Kreikan MM-rallin hylkäämistä syyskuussa. 

Rosselin auton eturunkorakenne osoittautui kisan jälkeisessä punnituksessa liian painavaksi, jonka myötä kisan tuomaristo hylkäsi ranskalaiskuskin suorituksen. Rossel voitti Kreikassa WRC3-luokan, mutta jäi hylkäyksen myötä pisteittä.

FIA kuuli asiasta Rosselia ja Sainteloc-tiimin pomoa Vincent Ducheria viime viikolla. Selitykset eivät auttaneet, joten hylkäys jäi voimaan. Päätös tuli juuri ennen Monzan MM-rallia, mikä on erittäin tärkeää, sillä Rossel ja puolalainen Kajetan Kajetanowicz taistelevat WRC3-luokan mestaruudesta. Kun Rossel jäi lopulta Kreikasta pisteittä, lähtee kaksikko Monzaan tasapisteissä.

Kreikassa syyskuussa FIA:n teknisenä edustajana ollut Tarmo Uusmaa kertoi viime viikon kuulemisessa, että Citroen C3 Rally2 -auton etupään runkorakenne punnittiin kisan jälkeen kolme kertaa, joten virhettä ei ole voinut tapahtua. Uusmaan mukaan myös tiimin edustaja oli punnituksessa paikalla, eikä huomannut siinä mitään erityistä.

Kreikan rallissa niin ikään FIA:n teknisenä delegaattina toiminut Nassos Papakostas puolestaan sanoi, että osa punnittiin monta kertaa sekä FIA:n että Kreikan autoliiton vaaoilla. Molemmat vaa´at oli kalibroitu juuri ennen kisaa. Papakostas myös kertoi, että tiimi yritti vielä ennen punnitusta puhdistaa osaa.

Osa painoi 90 grammaa liikaa, mutta se ylitti FIA:n määrittämän viiden prosentin virhemarginaalin. FIA:n päätöksen vaakakupissa painoi varmasti myös, että Sainteloc-tiimin ja Rosselin Citroenin etupään runkorakenne todettiin liian painavaksi myös kesäkuun Sardinian MM-rallissa. Tuolloin tiimi selvisi hommasta sakoilla.

Rossel taistelee siis yhä WRC3-luokan mestaruudesta, vaikka valitus ei mennytkään läpi. Monzan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla testierikoiskokeella.

Katso alapuolelta, mitä Monzan MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,392677″ ap mute]

 

Lue myös nämä