Ott Tänak ja Sebastien Loeb tallikavereiksi? Tallipomolta perusnarinaa: ”Maailmanmestareilla on oma hintalappunsa”

M-Sport Fordin WRC-tiimin päällikkö Richard Millener on avannut sanaista arkkuaan ensi kauden kuljettajavaihtoehdoista Motorsport.comin sivuilla.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb ajoi tänä vuonna neljä MM-rallia M-Sportin riveissä. Kausi starttasi satumaisesti, kun 48-vuotias konkari ajoi voittoon Monte Carlossa hybridiaikakauden ensimmäisessä rallissa.

Myös Portugalissa ja Kreikassa Loeb johti kilpailua, mutta harvinainen ajovirhe Portugalissa ja tekniset ongelmat muissa ralleissa veivät mahdollisuudet huipputuloksiin. Loeb on ilmaissut halunsa ajaa satunnaisia ralleja myös ensi kaudella, mutta M-Sportin osalta kyse on aina rahasta.

– Seb haluaisi kovasti ajaa, mutta hänen mukanaan tulee myös hintalappu. Oli fantastista saada hänet tänä vuonna neljään kisaan, mutta harmi, että saimme tuloksen vain yhdestä. Olisi hienoa löytää keinot jatkaa hänen kanssaan, Millener sanoo moottoriurheilusivustolle.

– Red Bull on myös kiinnostunut ja haluaa tukea meitä. Heillä on kyky tuoda Sebin kaltainen kaveri tiimiimme, mutta useiden asioiden pitää loksahtaa paikoilleen, jotta se on mahdollista.

Yksi isoimmista liikkuvista palasista on Hyundailta lähtenyt Ott Tänak, joka ei ole vielä vahvistanut ensi vuoden suunnitelmiaan.

– Ott on ehdottomasti vaihtoehto, mutta se ei ole taloudellisesti helppo vaihtoehto meille. Maailmanmestareilla on oma hintalappunsa. Yritämme toki kaikkemme, mutta helppoa se ei ole, Millener summaa.

Autoja M-Sport kyllä rakentaa tarvittavan määrän, mikäli maksajia tai vaihtoehtoisesti rahakkaita nimisponsoreita löytyy kalustolle. Tänä vuonna M-Sport ajatti parhaimmillaan viittä autoa Kataloniassa, kun taas kauden päätöskisassa Japanissa viivalla oli vain kaksi Fordia.

Ensi kauden autojen lukumäärä on Millenerin mukaan vielä arvoitus. Käytännössä on siis epävarmaa, kuinka monta maksajaa löytyy. Motorsport.comin mukaan neuvottelut Gus Greensmithin ja Pierre-Louis Loubet’n kanssa ovat hyvässä vaiheessa.

Lisäksi neuvotteluja käydään sekä Tänakin että Loebin kanssa. Varmasti mukana on myös muita MM-sarjasta paikkaa kärkkyviä kuskeja, kuten Oliver Solberg.

– Se (autojen lukumäärä) on neuvottelun alla. Tänä vuonna se jätti jälkensä, kun ajatimme niin monia autoja. Toki haluamme aina haastaa itsemme, mutta siinä myös polttaa helposti itsensä loppuun, Millener miettii.

– Emme myöskään halua laittaa liikaa paineita tiimin ylle. Meillä oli joitain teknisiä ongelmia, joiden suhteen pitää ottaa opiksi. Osaltaan ne johtuivat kuitenkin erittäin tiukasta aikataulusta, jonka tämän vuoden kisakalenteri meille loi.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat