Quantcast

Sebastien Ogier rauhoittelee puheita – ”Oli ehkä virhe sanoa niin”

Sebastien Ogier on ainakin toistaiseksi tyytyväinen osa-aikaisen rallieläkeläisen rooliinsa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier valloitti kaudella 2021 toistaiseksi viimeisen ja uransa kahdeksannen maailmanmestaruuden. Tänä vuonna Ogier ajoi enää valikoituja MM-ralleja keskittyen myös rata-autoiluun sekä ennen kaikkea perheeseensä.

Ensi vuonna Ogieria tuskin radalla nähdään, mutta MM-ralleja hän ajaa Toyotan väreissä. Ogier ei ole missään vaiheessa luvannut, että eläköitymispäätös olisi lopullinen.

– Ranskassa meillä on sanonta, että koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Se oli ehkä virhe, että menin sanomaan sillä tavalla, koska sen jälkeen lähti heti huhuja liikkumaan, että olisin tulossa täysipäiväisesti takaisin, Ogier selvittää.

Tällä hetkellä päätös tuntuu oikealta.

– Totuus on, että minulla ei ole mitään sellaista suunnitelmaa olemassa. Olen sanonut monta kertaa tänä vuonna, että nautin todella paljon tästä ohjelmasta, joka minulla on ollut, yhteensä kuusi MM-osakilpailua kaudella 2022 ajanut ranskalaistähti jatkaa.

Kataloniassa lokakuussa Ogier ajoi kauden ainoan voittonsa. Sen päälle tulivat kakkostilat sekä Monte Carlosta että Uudesta-Seelannista. Sopiva määrä kisoja on pitänyt multimestarin vireen terävänä.

– Minulla on ollut mahdollisuus ajaa joitain kisoja ja pitää hauskaa, mutta olen silti ollut kilpailukykyinen. Se on minulle hyvin tärkeää, ja varmasti myös tiimille. Tuskin he muuten olisivat minulle mahdollisuutta antaneet, Ogier toteaa.

Vaikka toistaiseksi rauhallisempi elämäntahti sopii ensi kuussa 39 vuotta täyttävälle Ogierille, ei mies halua edelleenkään luvata varmaksi, ettei koskaan enää ajaisi täyttä kautta rallin MM-sarjassa.

– Eihän koskaan voi varmaksi tietää, mitä tulevaisuudessa tai elämässä ylipäätään tapahtuu. Siksi en ole koskaan halunnut naulata 100-prosenttisen varmaksi, että en koskaan aja enää täyttä kautta. Mitään sellaista ajatusta minulla ei kuitenkaan nyt ole takaraivossani, Ogier sanoo.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat