Ott Tänak ei stressaa, vaikka samassa tallissa on pahin kilpakumppani – ”En näe siinä mitään ongelmaa”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallissa on ensi kaudella kaksi MM-sarjan huippunimeä, kun samassa tiimissä ajavat sekä tuore maailmanmestari Ott Tänak että hopealle yltänyt Thierry Neuville.

Tänak varmisti uransa ensimmäisen mestaruuden lokakuussa Katalonian MM-rallissa, jonka jälkeen varmistui, että virolainen loikkaa Toyotalta korealaisvalmistajan leiriin. Tänak ei usko, että kahdella huipputähdellä on hankaluuksia mahtua samaan leiriin.

– Itse asiassa Andrea (tiimipomo Adamo) pyysi minua liittymään talliin. Voidaankin siis sanoa, että liityn Adamon talliin. Loppujen lopuksi me kuskit teemme työn. Edessä on uusi vuosi ja me aloitamme kaikki nollista, Tänak muistuttaa brittilehti Autosportin verkkosivuilla.

– Kukaan ei saa yhtään pistettä mukaan tästä kaudesta ensi vuodelle. Me kaikki taistelemme omasta mestaruudesta, mutta myös valmistajien tittelistä. Se on yksinkertaista. En näe siinä mitään ongelmaa, Tänak jatkaa.

Tänak uskoo, että yhdessä Neuvillen kanssa he muodostavat täydellisen aseen hänen entistä työnantajaansa Toyotaa kohtaan.

– Olen ammattilainen ja minun on vain tehtävä työni. Tiiminä uskon, että me olemme todella vahvoja yhdessä Thierryn kanssa. Olen varma, että taistelu on kovaa, mutta niin kauan kuin se pysyy pätkillä, en näe siinä mitään ongelmaa, Tänak toteaa.

– Normaalisti tällainen tilanne toimii hyvin. Kun on vahva tiimikaveri, se tekee tallista entistä paremman. Me teemme varmasti yhdessä kaikkemme, jotta auto kehittyy ja tiimi on parempi. Luvassa on mielenkiintoinen kausi, virolainen jatkaa.

Tänakin lähdön myötä Toyota laittoi kuskipalettinsa täysin uusiksi. Tiimiin liittyi superlupaus Kalle Rovanperä, joka testasi Yaris WRC:tä viime viikolla Ranskassa. Katso video alta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,292335″ ap mute ]

Kuvaus: Jeremie Billiot/Planetemarcus.com

Lue myös nämä

  • Uusimmat