Kalle Rovanperän edustama menestystiimi vetäytyy rallin MM-sarjasta

Kalle Rovanperä tähdittää WRC2 Pro -luokkaa tällä kaudella. Kuva: Skoda Motorsport

Rallin MM-sarjan ”kakkosluokassa” menestystä niittänyt Skoda Motorsport vahvisti keskiviikkona, ettei se jatka tehdastiiminä MM-erikoiskokeilla.

Skodan vetäytymisestä oli liikkunut pitkään vahvoja huhuja, joista Rallit.fi kertoi jo lokakuussa. Asialle saatiin varmistus tshekkitiimin kauden päätöstilaisuudessa Prahassa.

Skodan tehdastiimi saavutti MM-sarjassa neljä kuljettajien luokkamestaruutta peräjälkeen. Esapekka Lappi voitti WRC2-luokan tittelin vuonna 2016, Pontus Tidemand 2017 ja Jan Kopecky 2018. Kalle Rovanperä puolestaan valloitti WRC2 Pro -tittelin tänä vuonna ja samalla suomalaislupauksesta tuli luokan ensimmäinen ja viimeinen mestari, sillä WRC2 Prota ei ajeta enää ensi kaudella.

Skoda toi tänä vuonna erikoiskokeille Fabian uuden kehitysversion, joka osoittautui heti kilpailukykyiseksi. Rovanperä saavutti autolla luokkavoitot Portugalissa, Italiassa, Suomessa ja Walesissa.

Skoda ilmoitti jatkavansa Fabia R5 -auton kehittämistä ja se tarjoaa yhä palveluita asiakkailleen, mutta tästä eteenpäin se ei jatka kilpurin ja automerkin markkinointia osallistumalla tehdastiiminä MM-ralleihin.

Rovanperä ajoi Skodan tehdastiimin väreissä kaksi vuotta. Seuraavat kaksi kautta hän ja kartanlukija Jonne Halttunen kilpailevat Toyotan WRC-kalustolla rallin MM-sarjassa.

Rovanperä ja Halttunen osallistuivat keskiviikkona tshekkitiimin juhlalliseen tilaisuuteen. Suomalaispari pääsi vielä kerran juhlimaan mestaruuttaan talliväen kanssa.

Jos kuva ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Rovanperä testasi viime viikolla Toyotan WRC-autoa Ranskassa. Katso alta video Rovanperän testistä.

Kuvaus: Jeremie Billiot/Planetemarcus.com

Lue myös: Kalle Rovanperä hyppäsi viimeisen kerran mestaruusautonsa rattiin (video)

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja