Ott Tänak ajoi testikisan Belgiassa, maanmies vei rallin voiton

Ott Tänak ajoi testikisan Belgiassa viikonloppuna, kun mies kurvaili etuautona Ardennes-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak on tuskastellut Ford Puma Rally1 -auton ajettavuuden kanssa sekä kauden avauskisassa Belgiassa että Meksikossa muutama viikko takaperin. Ardennes-rallissa Tänakille aikoja ei otettu, mutta kokemus oli tärkeä ajatellen parin viikon päästä ajettavaa Kroatian MM-osakilpailua.

– Tämä on tärkeää valmistautumista ajatellen Kroatian rallia. Reitti ei ole kovin erilainen siihen kisaan verrattuna varsinkin metsäosuuksien osalta. On tärkeää saada ylimääräistä kokemusta autosta asvaltilla, Tänak sanoi belgialaisen RTBF-kanavan mukaan.

– Kauden alku on ollut ihan hyvä, mutta meillä on paljon tehtävää. Meidän on oltava tehokkaita ja nopeita, jotta saamme kaiken kuntoon.

Ardennes-rallin voittoon ajoi Tänakin maanmies Georg Linnamäe, joka kukisti toisen Hyundai-kuski Bastien Rouardin vajaalla puolella minuutilla. Citroenin Maxime Potty oli kisan kolmas ennen Fordin Gregoire Munsteria.

Fordin Puma Rally1 -auton ratista tuttu Jourdan Serderidis oli niin ikään mukana Ardennes-rallissa. Kreikkalaisbelgialainen liikemies kurvaili tällä kertaa Volkswagenilla ja sijoittui seitsemänneksi reilut kuusi minuuttia kisan voittajaa perässä.

Katso alapuolelta kooste Tänakin ajosuorituksista Belgiassa. Kisan tulokset videon jälkeen.

https://youtu.be/YrY8ILiaA28

Ardennes-rallin lopputulokset:

1. Georg Linnamäe  Hyundai 1.17.48,6
2. Bastien Rouard  Hyundai   +27,2
3. Maxime Potty   Citroen  +1.56,1
4. Gregoire Munster Ford   +1.59,4
5. Thibaud Mazuin  Skoda   +4.57,9
6. J. Planckaert  Skoda   +5.33,4
7. J. Serderidis  VW    +6.09,6
8. Marvyn Henrard  Porsche  +6.43,1

Lue myös nämä

 • Uusimmat