Ott Tänak äänestettiin jälleen parhaaksi

Martin Järveoja ja Ott Tänak
Martin Järveoja ja Ott Tänak: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotalla kuljettajien maailmanmestaruuden voittanut Ott Tänak on äänestetty rallin MM-kauden 2019 parhaaksi kuljettajaksi.

Rallifaneilla oli mahdollisuus äänestää mielestään parasta kuljettajaa MM-sarjan virallisilla nettisivuilla. Tänak keräsi odotetusti eniten ääniä ja nappasi pystin ennen MM-kakkosta Thierry Neuvillea ja MM-kolmosta Sebastien Ogieria.

Tänak palkittiin kauden parhaana kuljettajana jo neljännen kerran perättäin.

– Meillä oli paljon haasteita, jotka me selvitimme. On hienoa voittaa viimeinkin mestaruus, ja olemme saaneet paljon tukea faneilta. Odotan innolla tulevia vuosia, Tänak kertoi.

Lue myös: Esapekka Lappi sai palkinnon MM-kauden maagisimmasta hetkestä – ”Se oli helvetinmoinen tilanne”

Tänak nappasi ensimmäisen MM-tittelinsä 36 pisteen erolla Hyundai-kuljettaja Neuvilleen. Virolaisen mestaruus sai sinettinsä lokakuun lopussa Katalonian MM-rallissa.

Tänak ajaa kaksi seuraavaa kautta Hyundailla Neuvillen tallikaverina. Hän saa tiimitovereikseen myös Dani Sordon ja Sebastien Loebin.

Kauden 2019 parhaaksi kartanlukijaksi fanit äänestivät Tänakin luottomiehen Martin Järveojan. Hän sai palkinnon kolmannen kerran.

Vuoden tallin palkinnon nappasi Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-tiimi, vaikka se taipui Hyundaille valmistajien MM-kamppailussa.

Katso alta video Ott Tänakin mestaruuden varmistumisesta Katalonian MM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286857″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat