Quantcast

Mitä tapahtuu Citroenin WRC-autoille? – ”Voisin kuvitella, että jollain tavalla niitä hyödynnetään”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitallin vetäytyminen MM-sarjasta tietää hankalia aikoja monelle huippukuskille, sillä paikkoja WRC-auton ratissa on entistä vähemmän tarjolla.

Ranskalaistiimiltä jäi talliin täysiverisiä WRC-autoja, joiden kohtalo on vielä arvoitus. Toyotalta työttömäksi jäänyt Jari-Matti Latvala ei usko, että C3 WRC:t jäävät täysin käyttämättä. Ehkä Latvalan pitäisi lyödä hynttyyt yhteen muiden työttömien WRC-kuskien, kuten Craig Breenin, Kris Meeken ja Mads Östbergin kanssa, ja pyytää lisätukea esimerkiksi Abu Dhabilta, joka on aiemmin sponsoroitunut Citroenia?

– Olisihan se käytännössä järkevää, että tulisi joku isompi rahoittaja, joka ostaisi autot ja alkaisi ajattamaan niitä. Se olisi upea tilanne, mistä voisi haaveilla, Latvala pohtii Rallit.fille.

– Tällä hetkellä uskon kuitenkin, että Abu Dhabi on saanut sen rallista, mitä se aikoinaan tuli hakemaan. Heillä ei varmasti ole enää intressejä. Se on kuitenkin mielenkiintoinen tilanne nähdä, mitä tulee tapahtumaan. Voihan se olla, että ne annetaan jollekin yksityistiimille, että joku voi autoja vuokrata, Latvala jatkaa.

Latvala vannoo silti Toyotan nimeen

Latvalan mukaan on todennäköistä, että Citroenin kilpureita nähdään ensi kaudella MM-sarjassa.

– Siellä on ainakin kaksi, ehkä jopa kolme täysin valmista autoa, jotka ovat Australiasta palautuneet ja ovat valmiita viivalle. Voisin kuvitella, että jollakin tapaa niitä hyödynnetään.

Konkarikuski ei kuitenkaan itse suunnittele C3:n vuokraamista. Latvala haluaa ajaa ensi kauden mahdolliset rallinsa Toyotalla, joka on tuurilaiselle tuttu menopeli.

Toyota vahvisti tällä viikolla Sebastien Ogierin, Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän sopimukset. Katso alta Toyotan uusien kuljettajien tunnelmat sopimuksista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,291296″ ap mute]

 

– Itse pitää nyt kerätä rahoitus, millä viedään hommaa eteenpäin. Mitä enemmän saa budjettia kerättyä, niin sitä enemmän pystyy ajamaan.

– Olen sanonut, että ensi vuonna ajetaan joka tapauksessa. En osaa vielä sanoa, mitä ne kisat on, mutta toivottavasti saadaan asioita ratkaistua mahdollisimman pian. Toyota on kuitenkin se auto, jolla ajan, Latvala sanoi.

Lue lisää: Jari-Matti Latvala suunnittelee viiden MM-rallin ohjelmaa – ”Jos et aja, sinut unohdetaan”

”Autot ovat vuokrattavissa tai ostettavissa”

Citroenin rallitallin päällikkönä toiminut Pierre Budar sanoo Motorsport News -lehdessä, että WRC-autojen vuokraaminen tai jopa myyminen eteenpäin ei ole mahdoton ajatus.

– En tiedä vielä sitä, nähdäänkö autoa ensi vuonna. Tämä tilanne on vielä melko tuore, mutta jos joku on kiinnostunut vuokraamaan tai ostamaan autot, olen avoin asialle, Budar toteaa.

Budar harmittelee, että tiimin ensi kaudeksi kaavailemat isot päivitykset jäivät nyt tavallaan käyttämättä.

– Olen aika vakuuttunut siitä (että auto olisi ollut kilpailukykyisempi). Me kehityimme jo tuoreimmissa testeissä. Tiimillä oli enemmän ymmärrystä kisoista, datasta ja autosta. Kauden alussa olimme aika lähtöpisteessä. Nyt kokemusta olisi ollut enemmän. Nämä kaikki asiat yhteenlaskettuna uskon, että olisimme olleet paremmin taistelussa mukana ensi kaudella.

Lue myös: Se siitä! Citroen jättää rallin MM-sarjan – syynä Sebastien Ogierin lähtö

Lue myös: Citroen sai kovaa kritiikkiä toiminnastaan – Esapekka Lappi: Voisin ottaa aika pahasti itseeni

Lue myös nämä

  • Uusimmat