Mads Östberg kehitti kovan kirin – rallin MM-sarjasta tuttu ranskalainen kuitenkin voitti

Viikonloppuna ajetussa Qatarin kansainvälisessä rallissa nähtiin mielenkiintoinen kamppailu kahden MM-sarjasta tutun kuljettajan välillä.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT

Voitosta taisteltiin ihan viimeiseen asti, mutta lopulta ykköstilan vei ranskalainen Pierre-Louis Loubet.

Norjalainen Mads Östberg pystyi kehittämään hyvän loppukirin ja ajoi muun muassa pohjat viimeiselle erikoiskokeelle, mutta se ei hänelle riittänyt.

Loubet ajoi lopulta rallin voittoon, mutta vain vaivaisella 4,6 sekunnin erolla. Sekä Östberg että Loubet kisasivat Skoda Fabia RS Rally2 -autoilla.

Skodalla niin ikään kaasutellut Abdullah Al-Rahwahi tuli kolmanneksi. Hän jäi kuitenkin kärjestä minuutin ja 40 sekuntia.

Ranskalainen Loubet ajoi vielä viime kaudella rallin MM-sarjan pääluokassa M-Sport Fordilla. Hän teki kuitenkin kauden mittaan useita virheitä ja menetti paikkansa täksi kaudeksi.

Tänä vuonna Loubet kilpailee Skodalla rallin MM-sarjan WRC2-luokassa. Rallit.fi on saanut tietoonsa, että ranskalainen olisi aloittamassa WRC2-kautensa toukokuussa Portugalista.

Myös norjalainen Östberg on tuttu nimi rallin MM-sarjan seuraajille. Viime vuonna hän ajoi EM-sarjassa ja muissa pienemmissä kisoissa, mutta kaudella 2021 hänet nähtiin viimeksi myös MM-sarjan puolella. Kyseisenä vuonna hän ajoi WRC2-luokassa täyden kauden ja sijoittui loppupisteissä toiseksi.