Jari-Matti Latvala jännitti vanhan sotaratsunsa puolesta – ”Kolmas kerta toden sanoi”

Jari-Matti Latvala sai viimein selätettyä Tunturirallin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin päällikkönä viime vuodet työskennellyt Jari-Matti Latvala starttasi kolmatta kertaa Arctic Lapland -ralliin. Kaksi edellistä visiittiä napapiirille olivat päättyneet tuurilaiselta keskeytykseen, mutta viime viikonloppuna hän selvisi kisan maaliin saakka.

– Kolmas kerta toden sanoi ja pääsimme seikkailun läpi, Latvala myhäili Rallit.fille.

Latvala ja kartturina toiminut Juho Hänninen ajoivat kisassa historic-luokan Toyota Celicalla. Latvala taisteli tosissaan sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon, mutta huollon venähtämisestä tulleen aikarangaistuksen vuoksi hänen oli lopulta tyytyminen yleiskilpailun 20. sijaan.

Ilman aikarangaistusta Latvala olisi ollut kisassa yhdeksäs Toyotan kehitysohjelmaan kuuluvien Hikaru Koguren ja Yuki Yamamoton edellä.

– Meillä olisi ollut hyvät ainekset hyvään yleiskilpailun tulokseen, mutta jouduimme vaihtamaan vaihdelaatikon. Laatikon vaihto vähän ahdisti, kun se ei meinannut mennä paikoilleen, Latvala selvitti.

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Vaikka tavoite kymmenen parhaan joukkoon pääsystä ei toteutunut, Latvala oli silminnähden tyytyväinen viikonlopun urakkansa päätteeksi. Kokenut kuljettaja ja vanha kilpuri tarjosivat näyttävää menoa runsaslukuiselle yleisölle Rovaniemen ja Kemijärven ympäristössä.

– Tämä keltainen Celica on kokenut paljon asioita, joten vähän jännitimme, kestääkö se tämän reissun, vaikka olimme valmistautuneet hyvin. Tunturi on vanhalle autolle aika kova kilpailu, Latvala huomautti.

– Nykyautot menevät helposti läpi pomppuisista ja röykkyisistä paikoista, mutta vanhalle autolle se on rankempaa, kun se pomppii ja hyppii vähän minne sattuu, Toyota-pomo naurahti.

Ensi viikolla Latvala toimii jälleen tallipäällikön tehtävissä Ruotsin MM-rallissa, mutta Celican ratin taakse hän palaa reilun kuukauden kuluttua. Tuolloin ajetaan rallin SM-sarjan osakilpailu hänen kotikulmillaan Tuurissa.

Lue myös nämä