Onko paineita jo liikaa? Toyotan WRC-tähdeltä yllättävän vaisu esitys Kroatian MM-rallissa

Toyotan rallitallin walesilaiskuski Elfyn Evans suoritus Kroatian MM-rallissa oli pettymys.
Elfyn Evans
Elfyn Evansin alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut vaisu. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan ykköskuskina kauteen lähteneen walesilaisen alkuvuosi on ollut muutenkin synkkä. Monte Carlossa sattui oma ajovirhe, jonka myötä haaviin jäi vain neljä pistettä Power Stage -erikoiskokeelta. Ruotsissa pisteitä ei herunut ollenkaan.

Kroatiassa Evans ajoi ensi kertaa maaliin ilman keskeytystä, joskin rengasrikko heti avauspätkällä vei rutkasti aikaa. Rengasrikkoja kärsi kuitenkin lähes kaikki muutkin kuljettajat, joten se ei pelkästään riitä syyksi, miksi viime vuonna Kroatiassa voitosta ajanut Evans jäi tällä kertaa viidenneksi.

Evans ei yltänyt kuin muutamia väläytyksiä lukuun ottamatta kärkivauhtiin. Painetaakka lienee walesilaisen harteilla jo suuri hankalan alkukauden jälkeen.

– Tämäkin viikonloppu oli meille vaikea. Kun startti kisaan oli mitä oli, on vaikea taistella takaisin. Yritetään kuitenkin lähteä positiivisin miettein seuraavaan ralliin Portugaliin, Evans totesi.

Kroatian rallin Power Stage -pätkältä Evans saalisti tärkeät kolme lisäpistettä oltuaan kolmanneksi nopein. Silti kasassa on yhteensä vasta 17 pistettä ja ero MM-sarjan kärjessä porskuttavaan Kalle Rovanperään on jo 59 pistettä.

– Kisan päätöspäivä ei ollut helppo. Sadetta tuli paljon, ja emme osanneet odottaa sitä. Minun piti kamppailla neljällä kovalla renkaalla. Olin siinä mielessä tyytyväinen, että pystyin varmistamaan viidennen sijan, Evans kertasi.

– Onhan se parempi kuin ei mitään ja saimme myös päälle pari lisäpistettä Powerilta. Se oli ihan hyvä suoritus ottaen huomioon rengasvalintamme.  

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala muistutti, että Evansin kannalta oli tärkeää saada alle yksi kisa edes kohtuullisella tuloksella.

– Elfyn tarvitsi tasaisen ajon ja Power Stagen kolmas sija oli kokonaisuutena ihan hyvä suoritus, Latvala sanoi.

Evansin etuna tulevissa kilpailuissa on kehno sijoitus MM-sarjassa. Walesilainen pääsee ainakin Portugalin MM-ralliin erinomaiselta lähtöpaikalta.

Portugalin MM-ralli ajetaan vajaan kuukauden kuluttua.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat