Quantcast

Fordin WRC-tallin ykköskuski hyytyi ulos palkintosijoilta: kertoi oman selityksensä, miksi niin kävi

M-Sport Fordin irlantilaiskuljettaja Craig Breen oli mukana palkintosijataistelussa kaksi ajopäivää Kroatian MM-rallissa.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksi minuuttia aikasakkoa Kroatiassa riesakseen saanut Hyundain Thierry Neuville kuitenkin nousi kuitenkin lauantaina Ford-kuskin kantaan ja meni sunnuntaina ohi, vaikka töpeksi kisan päättäneellä Power Stage -pätkällä.

Vaikka Neuville oli viikonloppuna selvästi Breenia nopeampi, uskoi irlantilainen, että paremmalla sunnuntain rengasvalinnalla hän olisi voinut kolmannen sijan napata.

– Sääolosuhteet tekivät viikonlopusta uskomattoman hankalan, mutta pääsimme läpi. Minä ja Paul (kartanlukija Nagle) opimme ainakin paljon ja saimme myös ihan hyvät pisteet. Powerilta otimme pari pistettä ja neljäs tila on myös kelvollinen, Breen totesi.

– Pieni virhe rengasvalinnassa sunnuntaina todennäköisesti vei meidät ulos podium-taistelusta. Muuten olen kuitenkin viikonloppuuni ihan tyytyväinen.

Breen nousi pisteidensä myötä MM-sarjassa kolmanneksi. Hyvin kauden aloittanut M-Sportin brittikuski Gus Greensmith jäi Kroatiassa nollille ja tipahti taulukossa seitsemänneksi.

– Viikonloppu alkoi ihan hyvin ja olimme perjantaiaamun jälkeen viidentenä. Jos katsoo kisan lopun aikoja, se sija olisi myös ollut ihan otettavissa. Meillä oli kuitenkin yhteensä viisi rengasrikkoa, mikä pudotti meidät pelistä kokonaan. Vauhti oli hyvää, mutta on pettymys, että emme saaneet viikonlopusta mitään palkintoa, Greensmith sanoi.

Breen oli lopulta ainoa Ford-kuski, joka sai pisteitä Kroatiasta. Greensmithin loppusijoitus oli 15:s. Myös ranskalainen Pierre-Louis Loubet keskeytti kertaalleen rengasrikkoihin ja Adrien Fourmaux perjantaina pysyvästi ulosajon vuoksi.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat