Ovatko Kris Meeken päivät WRC-tasolla luetut? – ”Tein typerän virheen”

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallin pohjoisirlantilaiskuski Kris Meeke mokasi jälleen Suomen osakilpailussa viime viikonloppuna. Meeke keskeytti kertaalleen jo lauantaina ajettuaan kiveen, joka oli Kakariston ek:lla ojassa.

Samaan kiveen kolautti tosin myös Jari-Matti Latvala, mutta suomalainen pääsi onnekkaasti jatkamaan. Meeke huipensi Jyskälän töppäilynsä sunnuntaina keskeytettyään uudestaan ajovirheen vuoksi. Tälläkin kertaa Meeke teloi Yaris WRC:n kiveen.

– Kun starttasimme uudelleen kisaan sunnuntaina, meillä ei ollut paljon taisteltavaa lähtöpaikkamme vuoksi. Olen kuitenkin pettynyt itseeni. Tein typerän virheen, Meeke valitteli.

– Siinä oli pitkä vasemmalle kääntyvä mutka. Laitoin auton poikittain ja epäröin vähän liikaa. Kun nostin kaasun, auto meni vähän liikaa mutkaan sisälle. Ojassa oli iso kivi ruohikossa ja me tietysti osuimme siihen. Tämä ei todellakaan ollut sellainen viikonloppu, mitä me halusimme. Nyt meidän on koottava itsemme ennen Saksan rallia, Meeke jatkoi.

Katso alta kooste sunnuntaiaamun tapahtumista Suomen MM-rallissa. Videolla näkyy Meeken kisan keskeyttänyt virhe. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274966″ ap mute]

 

Meeken paras tulos tällä kaudella on Argentiinan rallin neljäs tila. Pohjoisirlantilaisen kautta ovat sävyttäneet lukuisat pienet virheet. MM-pisteissä Meeke tosin on yhä neljä pistettä tallikaverinsa Latvalan edellä. Edellisestä neljästä rallista Meeke on saalistanut vain kuusi pistettä.

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen ei silitellyt Meeken päätä kahden ajovirheen jälkeen.

– Eilen ajattelin teettää erityiset lippikset Jari-Matille ja Krisille. Tänään päätin tehdä vain yhden hatun, jossa lukee ”Urpo 2019”, Mäkinen naureskeli FIA:n kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

– Sellaista voi kuitenkin sattua. Mitä vain voi tapahtua, kun ajetaan rallia. Varsinkin Suomen MM-rallissa tilanteet tulevat niin nopeasti, koska kisa on nopeavauhtinen. Jos ei huomaa yhtä asiaa, homma voi olla ohi nopeasti, Mäkinen kuitenkin jatkoi.

Meeken osalta tuloksia täytyy tulla seuraavassa kahdessa kisassa Saksassa ja Turkissa, mikäli mies mielii vielä jatkaa WRC-tasolla. Latvala saanee viime kauden tapaan Jyskälän onnistumisesta uutta boostia loppukauteen.

Heinäkuussa 40 vuotta täyttäneen Meeken kausi alkoi kiistatta lupaavasti, mutta on mennyt koko ajan heikompaan suuntaan. Kurssi on käännettävä pikaisesti, mikäli viime kaudellakin potkut saanut Meeke aikoo jatkaa uraansa WRC-tasolla.

Lue myös nämä