Kalle Rovanperä vakuutti tallipomon vahvoilla hermoillaan – ”Suomalaiskuskien ei ole helppo loistaa kotikisassa”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä leiskautti komeasti Power Stagen viimeisestä hypystä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan tehdastallin Kalle Rovanperä jatkoi dominointiaan R5-autojen luokassa myös Suomen osakilpailussa. Nuori puuppolalainen otti Jyskälässä viidennen perättäisen rallivoittonsa ja neljännen putkeen WRC2 Pro -luokassa. 

Skodan tallin pomo Michal Hrabanek onkin saanut Rovanperästä melkoisen kultakimpaleen talliinsa. Hyvin todennäköistä kuitenkin on, että Hrabanek menettää suomalaistähtensä tämän kauden jälkeen, kun Rovanperä vaihtaa WRC-luokkaan.

– Kalle ja Jonne (kartanlukija Halttunen) vakuuttivat minut vahvoilla hermoillaan. He pystyivät vastaamaan koviin odotuksiin poikkeuksellisen upeasti, Hrabanek hehkutti Suomen rallin jälkeen.

– He selvittivät kotiyleisön paineen parhaalla mahdollisella tavalla. Tiedämme pitkästä kokemuksesta, että suomalaiskuskien ei ole helppo loistaa kotikisassaan.

Katso alta kooste WRC2- ja WRC2 Pro -luokkien kisasta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274755″ ap mute ]

 

Rovanperä itse sanoi, että ajeli voiton varhain varmistuttua melko rauhallista kyytiä varsinkin lauantai-iltapäivänä ja sunnuntaina.

– Perjantain säätömuutosten jälkeen auto toimi hyvin ja minulla oli hauskaa pätkillä. Menin hyvällä tiellä kaasu pohjassa, mutta pahat paikat otin varovasti. Olisimme halunneet ajaa välillä kovempaa, mutta ei ollut järkeä ottaa tyhmiä riskejä, Rovanperä summasi.

Rallin MM-sarja jatkuu elokuun 22. – 25. päivä Saksassa ajettavalla asvalttikisalla.

Lue myös nämä