Oliver Solberg julkisti kartturinsa nimen Suomen MM-ralliin – ”Hän on hyvä jätkä”

Craig Drew
Craig Drew on Oliver Solbergin uusi kartanlukija ainakin Jyväskylän MM-rallissa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai Motorsportin leivissä ajava nuori rallilupaus Oliver Solberg julkisti uuden kartanlukijansa nimen perjantaina. 

Brittiläinen Craig Drew lukee nuottia Ruotsin lipun alla kilpailevalle 20-vuotiaalle Solbergille ainakin ensi viikon Suomen MM-rallissa. Kyseessä ei ole kuitenkaan ainakaan suoraan pidempiaikainen yhteistyö, vaan Suomen ralli on enemmänkin koekisa yhteistyön toimivuudelle. Todennäköisesti kaksikko on kimpassa myös lokakuun puolivälissä ajettavassa Katalonian MM-rallissa.

Vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika kertoi viime viikolla yhteistyön päättymisestä irlantilaiskartturin Aaron Johnstonin kanssa. Johnston löysi kuitenkin nopeasti lisää töitä, sillä mies istuu Suomen MM-rallissa Toyotan japanilaiskuskin Takamoto Katsutan rinnalla, jonka vakinuotinlukija Dan Barritt kärsii yhä heinäkuussa Viron rallista saamastaan selkävammasta.

Drew on MM-sarjassa kokematon, sillä britti on osallistunut vain kolme kertaa kotikisaansa Walesissa. Sen sijaan Drew on lukenut pitkään nuottia Yhdysvaltojen rallisarjassa sen kymmenkertaiselle mestarille David Higginsille.

– Craig on hyvä jätkä ja minun entinen tallikaverini, joten tunnen hänet hyvin. Odotan innolla yhteistyötä hänen kanssaan, Solberg kertoo tiedotteessa.

Solberg ajoi vuonna 2019 Yhdysvaltojen rallisarjaa samassa Subarun tiimissä Higginsin ja Drew´n kanssa.

– Olen kiitollinen Solbergin perheelle ja Hyundaille tästä mahdollisuudesta. Suomen ralli on kova kisa hypätä uuteen autoon uuden kuskin kanssa, mutta olemme olleet tallikavereita Oliverin kanssa, joten uskon, että pääsemme nopeasti samalle sivulle, Drew summaa.

– Meidän pitää tehdä kovasti töitä ralliin valmistavissa testeissä, jotta löydän oikean rytmin Oliverin nuottisysteemiin. On tärkeää valmistautua hyvin tähän ikoniseen ralliin, brittikartturi jatkaa.

Solberg ja Drew kisaavat Suomessa Hyundain uudella Rally2-kilpurilla WRC2-luokassa. Lokakuun Katalonian MM-rallissa Solbergin alla on Hyundain WRC-auto.

Katso alapuolelta, miten Kalle Rovanperä käskytti Toyota Yaris WRC:tä testeissä perjantaina. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,388512″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat