Quantcast

Esapekka Lappi väläytti vauhtiaan MM-rallikonkareille – ”Onhan se hurja peli”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapilla oli kestohymy kasvoillaan lauantaina, kun hän pääsi testaamaan Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa.

Lappi starttaa ensi viikolla ajettavaan Suomen MM-ralliin Toyotan WRC-kalustolla. Lappi on vahvasti tyrkyllä Toyotan tehdastiimiin ensi kaudeksi ja ”Jyskälässä” hänen pitäisi antaa vielä viimeiset näytöt ex-tallilleen.

Vettä tihutti taivaalta, kun Lappi piiskasi Toyota Yaris WRC:tä nopealla soratiellä. Pieksämäkeläisen linjat olivat kohdallaan, ja auto sinkoutui komeisiin ilmalentoihin nypyistä.

– Hymyilyttää. Onhan se hurja peli näin pitkän tauon jälkeen. Siistiä olla taas mukana, Lappi virnisti Rallit.fille.

Lappi jäi viime kauden jälkeen ilman WRC-tallipaikkaa, mutta kuluvalla sesongilla hän on antanut hyvät näytöt kahdessa WRC2-luokan kisassa. Hän otti luokkavoiton Rovaniemen ja Portugalin MM-ralleissa.

Lappia on maalailtu Suomen MM-rallin mustaksi hevoseksi, mutta kuskilla on maltilliset odotukset sorakisasta.

– Yritän olla realisti. Ihmiset odottavat, että voimme ajaa voitosta, mutta mä en oikein näe, että se on mahdollista, Lappi kertoi.

– Meillä on kymmenen kuukauden tauko näistä vehkeistä. Tällaisen tauon jälkeen ei voi tulla takaisin ajamaan voitosta. Se ei ole mahdollista.

Lapin testeihin saapui rallin MM-sarjan todellisia konkareita seuraamaan pieksämäkeläisen valmistautumista. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala tarkasteli Lapin menoa lähietäisyydeltä, kun hän istahti yhden vedon ajaksi kartturin penkille. Myöhemmin paikalle karautti myös nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen, jonka kanssa Lappi ja Latvala rupattelivat pidemmän tovin vetojen välillä.

Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi ja Juha Kankkunen
Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi ja Juha Kankkunen vaihtoivat kuulumisia. Kuva: Aki Hietavala

Suomen MM-ralli ajetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta syksyllä, joten olosuhteet voivat poiketa huomattavasti edellisistä Jyväskylän MM-osakilpailuista. Lappi sai lauantaina tuntumaa kosteisiin teihin, mistä voi olla hyötyä ensi viikonloppuna.

– Juuri tällaista keliä tilasimme, Lappi huikkasi ja hyppäsi uudestaan Yariksen ohjaamoon.

Suomen MM-ralli ajetaan 1.-3. lokakuuta.

Katso alta video Esapekka Lapin testistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,388594″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat