Oho! Jari-Matti Latvala kilpailee Esapekka Lapin kartturin kanssa

Pohjanmaan SM-rallin ilmoittautuminen umpeutui maanantai-iltana.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Odotetusti Tuurista kotoisin oleva Jari-Matti Latvala on lähtöviivalla kotiseudullaan. Latvala ajoi jo talvikaudella Tuurin SM-rallissa Toyota Celicallaan, mutta tuolloin kisa päättyi kaatoon.

Kyseessä on jo kauden kolmas SM-ralli Toyotan tallipäällikkönä tätä nykyä toimivalle Latvalalle, sillä mies oli mukana myös Tunturirallissa helmikuussa.

Viime vuosina Latvalan kartturina on toiminut Juho Hänninen, joskin myös Sami Pajarin rinnalta tuttu Enni Mälkönen on istunut tallipomon vieressä.

Historic-luokituksen Toyotalla kisaava Latvala saa tällä kertaa viereensä uuden nuotinlukijan, joskin varsin tutun sellaisen. Pohjanmaalla Latvalalle nuottia tykittää Janne Ferm, joka tunnetaan Esapekka Lapin aisaparina MM-sarjasta.

Yhteensä Pohjanmaan SM-ralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä 116 kilpailijaparia. SM1-luokassa ehdoton voittajasuosikki on Teemu Asunmaa, joka saa nyt revanssin kotikonnuillaan. Asunmaa ehti jo maaliskuussa ajaa kakkoseksi Tuurin SM-rallissa, mutta mies hylättiin alipainoisen auton takia. Asunmaa oli ykkönen viime kuussa Turun SM-rallissa.

Asunmaan lisäksi SM1-luokan kärkikamppailuun voidaan povata Roope Korhosta, Benjamin Korholaa ja Niclas Grönholmia. SM2-luokassa Henri Hokkala puolestaan hakee jo viidettä voittoa putkeen.

Toyotan japanilaiskuskien kehitysohjelmasta uuden sukupolven lupaukset Takumi Matsushita ja Shotaro Goto debytoivat SM-sarjassa Renault Clio Rally 4 -auton ratissa.

Osallistujalista kokonaisuudessaan löytyy tästä linkistä.

Lue myös nämä