Puolan MM-rallin osallistujalista vahvisti ikävän tosiasian suomalaisittain

Kesäkuun lopussa ajettavassa Puolan MM-rallissa ei ole pääluokassa mukana yhtään suomalaiskuskia.
Jari Matti Latvala
Toyotan nykyinen tallipäällikkö Jari Matti Latvala Puolan MM-rallissa vuonna 2017. Kuva: Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuten oli ennakoitu, sekä Toyotan Kalle Rovanperä että Hyundain Esapekka Lappi jättävät Puolan nopean sorarallin väliin. Toyotan osa-aikakuskeista Sebastien Ogier ajaa Puolassa kauden viidennen MM-rallinsa. Hyundain kolmosautoa puolestaan komentaa Andreas Mikkelsen, joka on voittanut Puolassa kaudella 2016.

Hyundain miehistöstä löytyy myös toinen Puolan rallin voittaja, sillä Thierry Neuville oli ykkönen vuonna 2017, kun Puolassa viimeksi ajettiin MM-pisteistä. Hyundailla tänä vuonna ajava Ott Tänak on hänkin meritoitunut Puolan sorapätkillä, sillä hän ylsi Fordin ratissa kahdesti podiumille kausilla 2015-16.

Ogierin lisäksi Toyotan Rally1-autoja kilpailussa komentavat Takamoto Katsuta sekä Elfyn Evans. M-Sport Fordilla on pitkästä aikaa kolme autoa viivalla, sillä Adrien Fourmaux’n ja Gregoire Munsterin lisäksi mukana on latvialaislupaus Martins Sesks. Viime vuonna Puolassa EM-rallin voittoa juhlineen Sesksin autossa ei tosin ole hybridiyksikköä.

WRC2-luokassa suomalaisia autokuntia on mukana yhteensä neljä kappaletta. MM-pisteistä taistelevat Sami Pajari ja Enni Mälkönen, Lauri Joona ja Janni Hussi, Roope Korhonen ja Anssi Viinikka sekä Teemu Suninen ja Mikko Markkula.

Yhteensä Puolan MM-ralliin ilmoittautui 44 autokuntaa, joista Rally1-autoja on siis yhdeksän kappaletta. Rally2-autoja on viivalla 23. Suomalaisille kovan haasteen antavat WRC2-luokassa muun muassa Oliver Solberg, Pierre-Louis Loubet, Gus Greensmith ja Nikolai Grjazin.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstaina 27. kesäkuuta ajettavalla testierikoiskokeella. Saman päivän iltana varsinainen kilpailu starttaa perinteisellä Mikolajkin yleisöpätkällä. Kisassa on luvassa yhteensä 19 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy hieman yli 304 kilometriä.

Katso osallistujalista kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Lue myös nämä