Alkukauden yllättäjä tipahtamassa kärjen kyydistä, WRC-tallipomo myönsi: ”Adrien on noin vuoden perässä”

M-Sport Fordin rallitallin ensimmäinen puolisko rallin MM-sarjan kaudella 2024 on ollut positiivinen.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalaiskuski Adrien Fourmaux on ajanut jo kahdesti podiumille ja väläytellyt muutenkin positiivista vauhtia. Sardiniassa viime viikonloppuna homma tyssäsi heti alkutekijöissään, kun Fourmaux joutui teknisen vian takia keskeyttämään perjantai-iltana.

Ennen keskeytystään Fourmaux oli kuitenkin kisassa kolmantena ja onnistui myös lauantaina nakuttelemaan iltapäivästä aikoja kolmen kärkeen.

– Positiivista oli myös Adrienin vauhti perjantaina ja lauantaina. Sunnuntaina hän yritti vähän liikaa saadakseen pisteitä ja teki virheen avauspätkällä. Se varmaan vähän söi itseluottamusta. Siihen nähden hän iski varsin hyvin Powerilla, tallipäällikkö Richard Millener summasi ranskalaisen kisan.

– Saimme kaksi autoa maaliin jälleen ja olemme enää yhden kisan päässä 300. perättäisestä pistekisasta MM-sarjassa. Olisi hienoa, jos saisimme sen tehtyä Puolassa, Millener jatkoi.

Fourmaux jäi Sardiniassa kolmeen MM-pisteeseen. Samalla ranskalainen tipahti pistetaulukossa viidenneksi, kun osa-aikakuski Sebastien Ogier porhalsi ohi. Ero sarjan kakkostilaa jakaviin Hyundain Ott Tänakiin ja Toyotan Elfyn Evansiin on 30 pistettä.

– Pikkuisen me tipuimme MM-sarjassa, mutta ehkä nyt se taistelu on heidän välillään, ketä sinne on realistisesti ajateltu. Adrien on vielä noin vuoden perässä siitä, että voisi ajaa Sebiä, Thierryä ja Ottia vastaan, Millener myönsi.

– Todistimme kuitenkin taas tänä viikonloppuna, että auto on hyvä ja Adrienilla on vauhtia.

Perjantain keskeytykselleen Fourmaux ei voinut mitään. Sunnuntaina hän menetti muutaman pisteen tehtyään ajovirheen päivän avauspätkällä.

– Laturivika oli turhauttava. Pitää tutkia, mistä se johtui. Emme tiedä vielä, sillä säännöt määrittelevät, millaisilla osilla me ajamme. Osa oli kuitenkin täysin uusi tässä kisassa, Millener sanoi.

– Rengasrikko söi myös jonkun verran aikaa ja sitten myös kallistuksenvakaaja meni rikki, joka rikkoi samalla jarruputken. Olihan tässä kaikenlaisia käänteitä kisan aikana. Haluamme, että olemme jatkossa yhtä luotettavia kuin avauskisoissa. Toisaalta on muistettava, että juuri Sardinian kisa on aika pahamaineinen.

Lue myös nämä