WRC-talli etsii vastauksia – ”Jos se on totta, autossamme on iso ongelma”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai törmäsi ongelmiin sunnuntaina päättyneessä Espanjan MM-rallissa.

Ralli käynnistyi loistavasti Hyundain kannalta perjantaina, jonka jälkeen Andreas Mikkelsen, Dani Sordo ja Thierry Neuville olivat vielä mukana voittokamppailussa. Mutta sen jälkeen ralli oli yhtä alamäkeä tallille.

Lauantaina Sordo ja Mikkelsen keskeyttivät samaan betonimurikkaan, johon he täräyttivät autonsa pyörän. Molempien kuljettajien autoista petti jousitus, ja he joutuivat keskeyttämään.

Sunnuntaina sama toistui Neuvillen kohdalla. Belgialainen oikaisi liikaa mutkaan, pyörä osui kiveen, ja jousitus hajosi.

Hyundain kannalta tilanteesta tekee huolestuttavan se, että Ford-kuljettajista Ott Tänak ja Mads Östberg osuivat samaan betonimurikkaan kuin Mikkelsen ja Sordo, mutta Fiestat pystyivät jatkamaan matkaa.

– Meidän pitää analysoida nämä asiat. Jos Ford selvisi niistä paikoista, joihin Dani ja Andreas keskeyttivät, meidän pitää selvittää, miksi me emme selvinneet, Neuville sanoi Autosportin mukaan.

Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan vahvisti, että Katalonian rallissa koetut ongelmat otetaan tarkempaan syyniin. Nandanin mukaan tilanne on huolestuttava, jos Hyundain keskeytykset johtuivat kilpailijatalleja heikommista osista.

– Jos se pitää paikkansa, autossamme on iso ongelma. Autosta voi hajota osia, jos se osuu johonkin. Ehkä automme hajoaa herkemmin, mutta emme pysty muuttamaan tilannetta, Nandan totesi.

Tällä Nandan viittasi siihen, että vaikka Hyundai löytäisi vian jousituksestaan, tallilla ei olisi riittävästi aikaa päivityksen kehittämiseen ja luokittamiseen ennen kauden päätöskilpailuja.

Hyundain Espanjassa kokema epäonni tarkoitti sitä, että talli käytännössä menetti saumat valmistajien maailmanmestaruuteen. Neuville puolestaan putosi toivottoman kauas kuljettajien MM-sarjan kärkipaikkaa pitävästä Sebastien Ogierista.

Lue myös nämä