Ogierin kartturi hurjasta tärskystä: Olin tyrmättynä

Julien Ingrassia
Julien Ingrassia. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogierin kartanlukijan Julien Ingrassian valmistautuminen tulevana viikonloppuna ajettavaan Saksan MM-ralliin on ollut epätavallinen.

Ingrassia sai kovan tällin heinäkuun lopussa ajetussa Suomen MM-rallissa, kun hänen ja Ogierin Ford suistui ulos tieltä ja törmäsi puuhun. Ranskalainen mestaripari ei enää pystynyt jatkamaan kilpailua, koska Ingrassia sai aivotärähdyksen.

– Tämä onnettomuus menee kolmen pahimman joukkoon ralliurallani vuoden 2012 Monte Carlon ja vuoden 2014 Saksan rallin kanssa, Ingrassia kertoo rallye-magazin.de-sivustolla.

– Vauhtia ei ollut kovinkaan paljon, ehkä 70 kilometriä tunnissa, mutta meihin vaikuttanut energiamäärä oli valtava. Puu tai auto eivät vaimentaneet voimia, joten kaikki kohdistui vartalooni. Olin tyrmättynä muutaman sekunnin ajan, ranskalaiskartturi kertaa hurjaa tilannetta.

Tutkimuksien jälkeen lääkäri suositteli Ingrassialle kahden viikon lepoa. Kartturi joutui jättämään Saksan rallin testit väliin ja ottamaan rauhallisesti kotona.

– Ei televisiota, eikä juurikaan sähköposteja tai puhelinta, Ingrassia sanoo.

Ingrassia kertoo jo voivansa paremmin ja hänen aikomuksenaan on lukea Ogierille nuotteja Saksan MM-rallissa. Sitä ennen hän käy vielä lääkärintarkastuksessa.

Ingrassiaa ei pelota hypätä takaisin Ford Fiesta WRC:n kartturin penkille.

– Tiedän tämän lajin riskit ja vaarat. Jos jotain menee vikaan, silloin sattuu. Kipu, stressi ja ahdistus ovat normaaleja tunteita onnettomuuden jälkeen, ja olen päättänyt hyväksyä ne, enkä piilottele niitä. Sen vuoksi olen valmis taistelemaan Sebin kanssa ja voittamaan maailmanmestaruuden.

Lue myös nämä

  • Uusimmat