Pystyykö Suninen estämään ruotsalaiskuljettajan mestaruusjuhlat Saksassa?

Teemu Suninen ja Mikko Markkula
Teemu Suninen ja Mikko Markkula. Kuva Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan tehdaskuljettajalla Pontus Tidemandilla on mahdollisuus sinetöidä rallin MM-sarjan WRC2-luokan maailmanmestaruus tulevana viikonloppuna ajettavassa Saksan rallissa.

Tidemandin esitykset ovat olleet vakuuttavia tämän vuoden aikana. Ruotsalaiskuski on ajanut viisi WRC2-kisaa, joista hän on voittanut peräti neljä ja ottanut yhden kakkossija. Teemu Suninen voi vielä teoriassa päihittää Tidemandin, mutta tehtävä on lähes mahdoton.

Ennen kautta WRC2-luokkaan rekisteröityneiden tiimien piti valita seitsemän osakilpailua, joista kuuden parhaan tulokset lasketaan loppupisteisiin. Tidemand on ajanut tähän mennessä jo viisi kisaa, kun taas Sunisella on takanaan vasta kolme WRC2-rallia, joissa kaikissa hän on ajanut kakkoseksi.

Tidemandin ja Sunisen välinen ero on 64 pistettä ennen Saksan MM-rallia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Tidemand varmistaa mestaruuden jo Saksassa, jos hän voittaa osakilpailun. Jos Suninen puolestaan juhlii voittoa asvalttikisassa, Tidemandille riittää vähintään neljäs tila MM-tittelin sinetöimiseen.

– Pontus on osoittanut tämän kauden tuloksillaan, että hän ansaitsee WRC2-mestaruuden, Skoda Motorsportin pomo Michal Hrabanek sanoo.

Skoda-kuljettajat ovat olleet lyömättömiä tämän vuoden WRC2-sarjassa. Fabia R5 -autokunta on ollut ykkönen kauden jokaisessa osakilpailussa, ja kaikkiaan Skodan voittoputki on kestänyt jo 12 rallin ajan.

Suninen ajoi kaksi edellistä MM-rallia Suomessa ja Puolassa Fordin WRC-kalustolla. Saksassa hän palaa M-Sport-tallin Ford Fiesta R5 -auton rattiin.

Lue myös nämä