Jari-Matti Latvala vaikuttui Toyotan WRC-testeissä

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala odottaa, että Toyota Yaris WRC -auto esiintyy edukseen huippunopeassa Puolan MM-rallissa tulevana viikonloppuna.

Latvala on MM-pisteissä neljäntenä iskuetäisyydellä kärkipaikkaa pitävästä Sebastien Ogierista, joka ennakoi kärsivänsä ensimmäisestä lähtöpaikastaan Puolan rallin varsinaisena avauspäivänä perjantaina. Latvala pääsee puolestaan ajamaan erikoiskokeilla, jotka ovat ainakin osittain puhdistuneet irtosorasta Ogierin, Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin jäljiltä.

Toyota sai huipputuloksen edellisessä kisassa Sardiniassa Latvalan ajettua toiseksi, Esapekka Lapin neljänneksi ja Juho Hännisen kuudenneksi. Hidasvauhtisen Sardinian kisan jälkeen Toyota-kolmikko valmistautui seuraavaan koetukseen Puolassa.

– Meillä oli Puolassa todella hyvät testit, joiden aikana tuli myös sadetta. Se oli mielestäni erittäin hyödyllistä, sillä viime vuonna kisassakin satoi viimeisenä päivänä, Latvala sanoo.

– Otimme askeleita eteenpäin iskunvaimentimien kanssa, ja olin vaikuttunut etenkin siitä, kuinka vakaa auto oli. Suuri osa auton kehitystyöstä on tehty vauhdikkailla teillä Suomessa, joten uskon, että Yaris WRC pelittää hyvin myös Puolan nopeilla teillä, Latvala luottaa.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella Mikolajkissa. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä