Ogier uudessa tilanteessa Walesiin -”Ainakin panosta on rutkasti enemmän!”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viidettä perättäistä MM-titteliä jahtaava Sebastien Ogier lähtee ensi viikon Walesin osakilpailuun erilaisesta tilanteesta kuin aiempina kausina. Volkswagenilla Ogier varmisti neljä mestaruuttaan aina ennen Walesin kisaa. Nyt tilanne on toinen. 

M-Sportin tallissa Fordilla ajava ranskalaismestari voi kuitenkin lähteä Walesin mutaisille erikoiskokeille varsin rauhallisin mielin. Piste-ero toisena olevaan tallikaveri Ott Tänakiin on niin runsas, että Ogierin ei tarvitse ihan kaikkea lyödä likoon.

– Aiempina vuosina tykkäsin siitä faktasta, että pystyin tulemaan Walesiin rentoutuneena, kun mestaruus oli jo varmistunut, Ogier sanoo Motorsport News -sivustolle. 

Ogier on valmistautunut kauden toiseksi viimeiseen ralliin huolellisesti. M-Sport testasi ensin Balan ja Aberhirnantin erikoiskokeiden läheisyydessä ja siirtyi viimeiseksi päiväksi Clocaenogiin.

– Tämä ei ole helppo ralli. Varmasti moni tietää, että minulla on ollut pieni pelko tätä kisaa kohden. Pitää olla valmis rankkaan säähän, sumuun, huonoon näkyvyyteen ja rankkasateisiin. Olen kuitenkin oppinut Walesin rallista vuosien varrella ja nyt olen ihan luottavainen, Ogier summaa.

– Me kaikki tiedämme, että Walesissa minulla on yksi tärkeä tavoite. Tämä on ensimmäinen kerta neljään vuoteen, kun lähden tähän ralliin ilman mestaruutta. Ainakin panosta on tällä kertaa rutkasti enemmän, Ogier jatkaa.

Ennen kahta viimeistä kisaa Ogierin ero Tänakiin on 37 pistettä ja Hyundain Thierry Neuvilleen vielä yksi piste enemmän. Walesin rallin jälkeen ajetaan vielä Australiassa kauden päätöskisa marraskuun puolivälissä.

Lähde: Motorsport News

Lue myös nämä