Juho Hänniseltä suoraa puhetta: Valehtelisin jos väittäisin, ettei olisi ****ttanut

Juho Hänninen
Juho Hänninen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juho Hänniselle jäi luu kouraan, kun Toyotan rallitiimi jakoi ensi kauden kuljettajapaikat.

Tommi Mäkisen päälliköimä Toyota Gazoo Racing ilmoitti keskiviikkona, että se on tehnyt sopimuksen kahdesta seuraavasta kaudesta Ott Tänakin kanssa. Virolaiskuljettaja Tänak siirtyy kuluvan sesongin jälkeen Toyotalle M-Sport-tallista, jonka Ford Fiestalla hän tehnyt erinomaista jälkeä tänä vuonna.

Toyotan kaksi muuta ajopaikkaa on varattu Jari-Matti Latvalalle ja Esapekka Lapille. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Hänniselle löydy kisakuskin paikkaa tiimistä.

Hänninen myöntää pettyneensä, kun hän sai kuulla kohtalostaan.

– Eihän sille mitään voinut. Mutta valehtelisin, jos väittäisin, ettei se olisi ****ttanut. Tällä tavalla se meni tällä kertaa, Hänninen huokaisee Rallit.fille.

Hännisen kannalta harmitusta lisää se, että viime kilpailuissa punkaharjulainen on ollut loistavassa vauhdissa. Suomen MM-rallissa hän oli kolmas, ja kahdesta seuraavasta kisasta tuli nelossijat Saksassa ja Kataloniassa.

Hännisen viimeiseksi kilpailuksi Toyotalla jää ensi viikolla ajettava Walesin MM-ralli, sillä häntä ei ole ilmoitettu kauden päättävään Australian osakilpailuun. Hänninen ei ole vielä päättänyt, mitä hän tekee jatkossa.

– Ei tässä ole sen isompia suunnitelmia. Ajetaan Walesissa ja sen jälkeen pitää miettiä. Ajohommat loppuvat isolla varmuudella Walesiin. En ole vielä miettinyt sitä, että teenkö vielä jotain lajin parissa vai en, Hänninen toteaa.

Kaikkia ensi kauden tallipaikkoja ei ole vielä jaettu, mutta 36-vuotias Hänninen pitää epätodennäköisenä, että hän löytäisi itselleen uuden työnantajan.

– Varmaan M-Sportilta saataisiin auto vuokralle, mutta siihen hommaan ei enää lähdetä.

Hänninen ei ole kuitenkaan ripustanut lopullisesti ajohanskojaan naulaan.

– Kyllä mie voin ajaa, jos on hyviä mahdollisuuksia. Nyt kun kisat ovat menneet hyvin, on ollut kiva nähdä, että pärjää. Jos tulee jotain järkeviä ajohommia, niin ajetaan. Ei se siitä ole kiinni. Mutta tietysti täytyy olla realisti eikä pidä lähteä väkisin virittämään mitään tyhmää kuviota, Hänninen alleviivaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat