Ogier herkistyi viimeisestä kisasta Fordilla – ”Kuin jättäisi tytön, jota rakastaa”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier juhli Australiassa sunnuntaina kuudetta perättäistä rallin maailmanmestaruutta.

Kaksi viimeisintä on tullut M-Sport Fordin tallissa, jonka ranskalainen jättää ja siirtyy ensi sesongiksi Citroenin leipiin. Viimeinen kisa Malcolm Wilsonin johtamassa brittitallissa sai Ogierin herkistymään.

– On hyvin vaikea sanoa, että olen nyt lähdössä. Se on kuin jättäisi tytön, jota rakastaa. Miksi me teemme sen? Miksi nyt kaiken sen jälkeen, mitä olemme kahden vuoden aikana saavuttaneet, Ogier tunnelmoi.

– Meillä on kuitenkin uusi jännittävä seikkailu edessämme ja odotan myös sitä innolla. Voimme ainakin jättää hyvästit parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuudes mestaruus oli kovimman työn takana Ogierille. MM-tittelistä taisteli kolme kuljettajaa viimeiseen kisaan saakka.

– Meillä oli ylä- ja alamäkiä kauden aikana. Puolivälissä vuotta tuurikin oli jostain syystä kadoksissa ja teimme virheitä. Tilanne ei näyttänyt hyvältä, Ogier muisteli.

– Me emme kuitenkaan koskaan luovuttaneet. Walesin rallin voitto ja isot pisteet olivat tärkeä askel kohti mestaruutta. Viimeiset kisat menivät meillä hyvin.

Ranskalaistähti jakoi vuolaasti kiitoksia M-Sportille.

– Tämä saavutus tekee minut iloiseksi koko tiimin ja erityisesti Malcolmin puolesta. On mahtavaa tarjota heille mestaruus, jonka he todella ovat ansainneet. Harvoin olen urallani nähnyt niin suurta sitoutumista kuin tässä tallissa, Ogier ylisti.

– Teimme hienon seikkailun yhdessä. Sen muiston voimme pitää ikuisesti. Nyt meillä on hieno tilaisuus nauttia hyvä pullo viiniä.

Lue myös nämä