Maailmanmestaruus, viisi voittoa, 14 palkintosijaa – Toyotan huikea kausi paketoituna videolle

Toyota Gazoo Racingin MM-rallikausi 2018 päättyi parhaalla mahdollisella tavalla.

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitiimi pääsi juhlimaan valmistajien maailmanmestaruutta sunnuntaina päättyneessä Australian MM-rallissa. Titteli sai sinettinsä, kun Jari-Matti Latvala ajoi kilpailun voittoon ja Esapekka Lappi sijoittui neljänneksi.

Toyotan tilanne ei vaikuttanut hyvältä kauden puolivälissä, kun talli oli valmistajien MM-pisteissä vasta kolmantena. Mutta talli aloitti Suomen MM-rallista hurjan kirin, joka riittii mestaruuteen. Toyota keräsi kaudesta kaikkiaan 368 pistettä, kun taas toiseksi sijoittuneen Hyundain saldo oli 341 pistettä.

Kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi sijoittunut Ott Tänak ajoi Toyotalla neljä voittoa. Latvala toi kauden viidennen ykköstilan Australiassa. Kaikkiaan Toyota-kuljettajat keräsivät 14 palkintokorokepaikkaa tämän vuoden 13 rallissa.

Toyota on jakanut YouTubessa videon tallin huikeasta kaudesta. Voit katsoa videon jutun yläpuolelta. Alla toinen video, jonka on koostanut SalmineRacing YouTubeen asianmukaisen musiikin kera!